Szponzorált tartalom

2021.02.24. 09:49

Vízálló karóra a sportosság és az elegancia jegyében

Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy milyen módját választják az időmúlás figyelemmel követésének, akkor a legtöbben az okostelefonjukra gondolnának. Ennek ellenére tény, hogy a karórák sem veszítettek a létjogosultságukból.

Closeup view of young black jogger checking smartwatch during his morning workout

Forrás: freepik

Fotó: Konstantin Postumitenko

Vannak, akiknek kifejezetten kényelmesebb, mint folyton a telefont nyomkodni, mások a trendkövetés és a stílusteremtés jegyében választják a karórák előnyeit. Abban azonban mindenki egyetért, hogy nem árt, ha vízálló karóra szolgálja a mindennapi kényelmet.

Min múlik a vízállóság?

A dolog egyszerűbb, mint hinnénk. A tömítések kiemelt szerepet játszanak abban, hogy vízálló-e a karóra. Ezeket az óraüveg, a tok és a hátlap közé építik be. Ma már olyan vízálló karóra mellett is dönthetünk, amely úgynevezett monoblokk felépítésű házzal rendelkezik, vagyis az óratok középső és hátsó része egybeépített, ezzel is a vízállóság szintjét növelve.

Férfi vízálló karóra: öltözéktől függetlenül megállja a helyét

Míg a nők elsősorban stílusbeli elemként tekintetnek a karórákra, addig a férfiaknál ez státuszszimbólumként is funkcionál. A jól megválasztott férfi vízálló karóra megállja a helyét zuhanyozás közben, de akár 30-50 méter mélységig is garantáltan ellenáll a nedvességnek. A vízi sportok szerelmesei éppen úgy előnyben részesítik az ilyen készülékeket, mint azok, akik szívesen strandolnak, vagy töltik vitorlázással idejüket.

Elegancia a hétköznapokban vízálló karórával

Óraválasztáskor azonban érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a hétköznapokban legtöbbször a kézmosás során találkozik majd a vízálló karóra nedvességgel. Rendkívül fontos tehát, hogy a tényleges funkcionálás és vízállóság mellett, olyan készülékre essen a választás, amely stílusában passzol a mindennapi tevékenységhez. A karórák rajongói gyakran részesítik előnyben az elegáns öltözködést, sőt, akár a munkakörük is megkövetelheti az ilyen megjelenést. A férfi vízálló karóra tehát nemcsak a szabadidőben bizonyul praktikus társnak, hanem a munkahelyi magabiztosság megteremtésében is kiemelt szerep jut neki.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában