Szponzorált tartalom

2021.02.24. 10:02

A folyóvízi és a balatoni horgászat nehézségei

Nemcsak profiknak való a balatoni horgászat, hanem kezdők is bátran nekivághatnak egy igazi kalandos napnak.

Forrás: freepik

Több horgászhely található, privát helyszínekből és kifejezetten horgászatra kijelölt stégekből sincs hiány. Nemcsak helyszíni horgászatban lehet gondolkodni, hanem vitorlásról is nagyon szép darabokat lehet kifogni.

Éjszakai vagy nappali horgászat?

Sokan esküsznek az éjszakai balatoni horgászatra, süllőket nagyon szép eredménnyel lehet kifogni ezzel a technikával. A finom nappali horgászat ezzel szemben kényelmesebb és igazi családi kikapcsolódási programot tud nyújtani kicsiknek nagyoknak egyaránt. Előre beetetett helyszínt érdemes választani, ahol szinte pillanatok alatt ki lehet fogni a halat. Kezdőként csakis így érdemes megbarátkozni a balatoni horgászat fogalmával, hiszen a sikerélmény garantáltan nem marad el.

A folyóvízi horgászatot nem lehet megunni!

Haladó horgászoknak ajánlott, hiszen a folyóvízi horgászat sikerességét már nagyon sok tényező befolyásolja, és itt több mindenre kell figyelni. Nemcsak a jó minőségű etető anyag fontos, hanem az is, hogy milyen horgász felszerelést választunk. Minden nap új lehetőségek tárulnak horgászként a folyóparton, így még a tapasztalt horgászoknak is tud újdonságot mutatni.

Alapvető tényezőként azzal kell számolni, hogy egy folyóban nem lehet tudni, hogy milyen és mekkora típusú hal fog a horogra akadni. A horgászati szerelvény kiválasztása éppen ezért alapvetőnek számít. Többféle méretű előkét kell használni, de nem szabad semmiképp sem túlzásba esni. A hajlékony bot mellett erős horoggal kell számolni.

A folyóvízi horgászat így lesz csak igazán eredményes, ha megfelelő csalit kötünk a horogra. A mohos hátú dévér nagyszerű választás, ha azonnali eredményt szeretnénk. A csontkukac és a giliszta sem rossz döntés, de egy profi a dévér mellett dönt. A terepszemlére nem szabad sajnálni az időt, hiszen a folyón nehezebb megtalálni a tökéletes horgászati helyet, mint egy tónál. Ha ez megvan, akkor máris indulhat a horgászat, a kifogott halnak pedig az egész család örülni fog.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában