Nógrád megye

2018.11.06. 11:59

Remek ütemben dolgozik a 21-es út befejező szakaszain a KM Építő Kft.

A négysávosodó 21-es út negyedik szakaszán Tar és Mátraverebély között a Swietelsky Magyarország Kft, a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma megkezdte a régi pályatest felújítását.

A Tar és Mátraverebély között 4,7 kilométeren húzódó Nógrád IV-es, valamint a Bátonyterenye térségében futó 6,6 kilométer hosszú Nógrád V-ös szakasz négysávosítását 2016 végén nyerte el a HE-DO Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium. A munka 2017 júniusában kezdődött meg mindkét szakaszon.

A két szakaszon vízszintesen és függőlegesen is elvágta a konzorcium a munkát. Ez azt jelenti, hogy a földmű, a közműkiváltások, a vízépítés, a forgalomtechnika és a befejező munkák mind közös érdekkörben vannak a konzorciumon belül. Ezen munkálatok elvégzésével a konzorcium közösen bízta meg a vállalkozókat, akik alvállalkozásban teljesítik a megbízást.

A Tar és Mátraverebély közötti térségben (Nógrád IV szakasz) a beruházó NIF Zrt. legfrissebb jelentése szerint a teljes munkaterületen dolgozik a kivitelező – így a KM Építő Kft. is. Befejeződtek a szakasz elejétől a rézsűképzési munkák és padkakészítések, valamint a sámsonházi bekötő út utáni szakaszon a bal és jobb pályák pályaszerkezeti rétegeinek építése a tari nagy szikláig, így a forgalmat átterelték az újonnan megépített bal pályára. Ezt követően azonnal megkezdődött a meglévő 21-es főút marása és bontása, valamint a műtárgyak építése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában