Diplomácia

2024.04.05. 11:22

Illés Boglárka lesz a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős új államtitkár

Illés Boglárka, a Fidelitas egykori elnöke lesz a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős új államtitkára – derült ki a tárca vezetőjének pénteki Facebook-bejegyzéséből, írja az MTI.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Illés Boglárka, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős új államtitkár

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter oldala

Szijjártó Péter azt írta, Menczer Tamás nagy szerepet kap a Fidesz kommunikációjának irányításában, „ezért új államtitkár kollégát köszönthetünk, aki a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felel majd a jövőben”.

Hozzátette, hogy pénteken Illés Boglárkát, a Fidelitas volt elnökét, parlamenti képviselőt kérte fel a feladatra, aki „igent mondott”.

Ezzel a csapatunk tovább fiatalodik és a lendület továbbra is garantált marad. Külön öröm, hogy volt Fidelitas-elnökként egy másik volt Fidelitas-elnökkel dolgozhatok együtt itt, a Külügyminisztériumban. Hajrá, Bogi!

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Illés Boglárka szintén a Facebookon óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy a jövőben Magyarországot ebben a kihívásokkal teli időszakban Szijjártó Péter miniszter mellett szolgálhatja.

Hozzátette, hogy az Országgyűlés baráti tagozataiban vállalt feladatainak köszönhetően több külföldi munkalátogatáson vehetett részt, és megismerhette a „munkatempót”.

„A bizalmat teljes erőmmel, Isten segítségével erőmön felül igyekszem megszolgálni. A Fidelitas pedig kötelez”

– olvasható Illés Boglárka bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában