Népesedési előrejelzés

2023.11.27. 14:47

Európa lakosságának nagy része muszlim vallású lesz 2200-ra

Élesen bírálta az európai migrációs politikát Hans-Georg Maaßen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője, aki a mértéktelen bevándorlás veszélyeire is figyelmeztetett. Szerinte Európa be fog hódolni egy másik kultúrának. Egy tanulmány szerint egyébként 2200-ra Európa lakosságának többsége muszlim vallású lesz – írja a V4NA.

MW

Illusztráció: Muzulmán férfiak pénteki imájuk közben egy kabuli mecset előtt 2021. október 8-án

Forrás: MTI/EPA

„Egy teljesen más kultúra közeledik felénk. Erre egyáltalán nem vagyunk felkészülve, mert mi még arra sem vagyunk képesek, hogy a konfliktusokat erőszakkal oldjuk meg, mint ezek az arab államokból származó családi klánok. Ezek az emberek erőszakkal oldják meg a konfliktusokat, míg a közép-európaiak azt gondolják: ez csak bíróságon keresztül történhet” – fogalmazott az Exxpress osztrák lapnak Hans-Georg Maaßen, írja cikkében a V4NA. A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője felhívta rá a figyelmet, hogy

a bevándorlás miatt Európában különböző kultúrák ütköznek.

„Az európaiak azért fognak behódolni, mert egyrészt egyáltalán nem képesek érzékelni ezt a konfliktust, másrészt pedig nem képesek hasonló módon megoldani a konfliktusokat” – fogalmazott, hozzátéve,

ennek az lesz az eredménye, hogy az európai kultúráink fokozatosan elpusztulnak.

Ez már most is látható, különösen a nagyvárosokban, hiszen alapvető probléma Európában „az értékek elvesztése”, tette hozzá Maaßen. Mint mondta:

Nem tudjuk, hová akarunk menni. Hogyan nézzen ki Németország vagy Ausztria 2030-ban? A pillanatnak élünk, és ezért alulmaradunk másokkal szemben, akiknek van vallásuk vagy ideológiájuk, akik tudják, hová akarnak menni. Hiányzik belőlünk a küldetés.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a migránsokban azonban, akiket néha lenézünk, mert kevésbé fejlett országokból jönnek, ez a küldetés igenis létezik.

A népesedési előrejelzések szerint egyébként 2160-2170-re, vagyis körülbelül négy-öt generáció múlva a muszlimok várhatóan a lakosság háromnegyedét fogják alkotni olyan országokban, mint Franciaország, Svédország és Spanyolország. A Document norvég hírportál írt arról, hogy a PSU Research Review 2019-es előrejelzései szerint 2200-ra Nyugat-Európa nagyrészt muszlim lesz.

Franciaországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Olaszországban, Svédországban, Svájcban, Görögországban, Írországban és Litvániában a lakosság több mint háromnegyede muszlim lesz, míg Norvégiában, Hollandiában és Németországban ez az arány valamivel alacsonyabb, de még mindig 50 százalék körül alakul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában