Baleset vagy támadás?

2023.10.10. 07:26

A kínai főkonzulátusnak hajtott egy autós San Franciscóban

Nekihajtott egy autós helyi idő szerint hétfőn a kínai főkonzulátus épületének San Franciscóban, az Egyesült Államokban, a kiérkező rendőrök a helyszínen agyonlőtték – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége, írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A baleset vagy támadás részletei egyelőre nem világosak. A rendőrségi tájékoztatás szerint az egyelőre azonosítatlan autós egyelőre ismeretlen okból hajtott neki az épületnek és tört be a főkonzulátus vízumügyeket intéző részébe. Az autó az épület előcsarnokában állt meg.

Egyelőre nem tudni más sebesültről vagy áldozatról.

„Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó a kínai konzulátus előterében állt. A rendőrök beléptek az épületbe, felvették a kapcsolatot a gyanúsítottal, majd lövöldözés történt az egyik rendőr részvételével – tudatta a hatóság. – A gyanúsítottat a kórházban holttá nyilvánították, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van” – tette hozzá a rendőrség.

A kínai külképviselet közleményében erőszakos támadásnak nevezte a történteket, amely súlyos veszélyt jelentett a képviselet dolgozóira, valamint az épületben lévő emberekre, és jelentős károkat okozott a létesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában