Ország-világ

2021.06.05. 16:07

Megható fotókon a végső búcsú: eltemették Erőss Pált

A református egyház szertartása szerint a Veszprém megyei Bándon temették el az életének 87. évében elhunyt Erőss Pál volt legfelsőbb bírósági bírót, az egykor legendás Jogi Esetek című televíziós műsor szakértőjét.

Erőss Pált 1960-ban nevezték ki bíróvá. 1978-tól legfelsőbb bírósági bíróként dolgozott. 1982-től az Igazságügyi Minisztérium Bírósági Főosztályának Polgári Osztályát vezette hat éven keresztül – írja a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

A gyász virágai a Veszprém megyei falu temetőjében
Fotó: veol.hu / Balogh Ákos

 

Az ország a Jogi Esetek című televíziós műsor állandó jogi szakértőjeként ismerte meg. Tizenkét éven át szerepelt az ismeretterjesztő műsorban.

A közismert jogász – akit csak Jogerőss Pálnak neveztek – ennek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendett a nyolcvanas években Magyarországon. A Jogi esetek első adását 1971. szeptember 29-én sugározta a Magyar Televízió.

Erőss Pál felesége a bándi születésű Mádl Teréz, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök testvére. Két gyermekük született, öt unokája és hat dédunokája volt. Három dédunokájának édesanyja Varga Judit igazságügyi miniszter, aki családja körében, gyermekeivel együtt búcsúzott.

Erőss Pál, Bándon második otthonra lelt, sok barátot szerzett
Fotó: veol.hu / Balogh Ákos

 

Erőss Pált a református egyház szertartása szerint a bándi temetőben helyezték nyugalomra, hiszen az elhunyt Bándon második otthonra lelt, sok barátot szerzett.

Erőss Pál, az ország legszeretettebb jogásza volt
Fotó: veol.hu / Balogh Ákos

 

Ezek is érdekelhetik