eltitkolt múlt

2021.05.14. 19:44

Szoros kapcsolatban állt Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc már 2010 előtt is

Karácsony Gergely 2009 előtt hét évig Gyurcsány Ferenc politikai tanácsadója volt a Miniszterelnökségen.

A családi cége is több tíz millió forint értékű tanácsadói megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony azonban később megpróbálta eltitkolni nyilvános önéletrajzában, hogy milyen szoros kapcsolatban állt 2010 előtt Gyurcsánnyal – számol be az Origo.

Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott politikai tanácsadóként, 2004-től kezdve Gyurcsány Ferencet szolgálva. Együttműködésük még 2008 után is megmaradt, hiszen kiderült, hogy Karácsony cége, a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, utoljára 2009-ben, tehát Gyurcsány lemondása előtt.

Érdekes, hogy a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele, vagyis ezeket az összegeket eltitkolták, valahova máshova könyvelték el (ha elkönyvelték) – írja a lap.

Feltűnő, hogy ezek az évek máig nem szerepelnek Karácsonynak a Párbeszéd honlapján található önéletrajzában. Karácsony a Social Report Bt. állami megbízásai idején a Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként, ez a cég 2006 és 2010 között 716,5 millió forint állami megbízást kapott Gyurcsányéktól.

Jól látható, hogy Karácsony, hiába próbálja meg titkolni, rengeteg szálon kapcsolódik Gyurcsányhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában