Terrorizmus

2021.02.12. 15:28

Bombafenyegetést kapott az összes moszkvai óvoda, iskola és metróállomás

Bombafenyegetést kapott az összes moszkvai óvoda, iskola és metróállomás – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a rendfenntartó szervek meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.

„Előző este minden iskola, óvoda és metróállomás robbantásról szóló fenyegető üzenetet kapott” – mondta a forrás, amely szerint ezek az üzenetek elektronikus levélben érkeztek. Közölte azt is, hogy a hatóságok 3,3 ezer tanintézményt és minden metróállomást átvizsgáltak, de nem találtak semmiféle robbanószerkezetet vagy más, gyanúra okot adó tárgyakat.

A metróállomásokon ugyanakkor fokozták az utasok eddiginél is alaposabb ellenőrzését, aprólékosan átvizsgálták a metróhálózat egész infrastruktúráját, így a kábel- és a szellőzőcsatornákat is.

Moszkvában az utóbbi években meg-megújuló hullámban ékeztek bombafenyegetések különféle intézményekhez. December 20-án emiatt legalább ezer objektumból 170 ezer embert kellett evakuálni Moszkvában. Az akkori riasztások kilencven százaléka iskolákra és bölcsődékre vonatkozott, de pokolgépet kerestek kéttucatnyi kórházban, több repülőtéren és mintegy 250 metróállomáson. Azt megelőzően, december 10-én mintegy 400 objektumból több mint 120 ezer embert kellett kimenekíteni. Tavaly februárban több mint 700 bankfiókot, valamint 20 üzletet és bevásárlóközpontot fenyegettek meg robbantással Moszkvában és az orosz főváros közelében.

Oroszországban 2017-ben több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető üzenetek miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak. A fenyegetők korábban főleg telefonon keltettek vaklármát, később áttértek az elektronikus levelekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában