Ideje lesz felébredniük

2018.03.31. 13:13

Egyre több bécsit zavar a muszlim hódítás

Bővül a mecset, tiltakoznak a helyiek.

Az osztrák főváros Florisdorf kerületében álló mecset már túl kicsi a muzulmán hívek számára, bővíteni szeretnének. A tervek szerint az új épületben négy imahely és egy kiállítási terem is helyet kapna – írja osztrák lapokra hivatkozva a 888.hu hírportál.

A mecset szomszédságában élőknek nem tetszenek a tervek, nem szeretnék, ha bővítenék az épületet. A jelenlegi helyzetre is sokszor panaszkodnak, főleg a hétvégi lárma, zaj miatt.

Salim Mujkanovic, a bécsi Iszlám Központ sajtóreferense elmondta, hogy a bővítésre helyhiány miatt van szükség, míg a kiállítóteremre azért, mert a hívők mellett évente 11 ezer ember látogatja meg a mecsetet.

Az egyik újságcikk szerint még nem lehet tudni, mikor kezdődne a kivitelezés, az illetékes hatóságok azonban már megkapták a terveket.

A helyiek közül sokan attól tartanak, hogy még nagyobb lesz a zaj a környéken és még többen érkeznek majd oda, nagy lesz a tömeg. Sokan úgy vélik, az iszlám centrum már most is elég nagy.

Borítóképünkön az Ausztriai Iszlám Vallási Közösség háromszáz imámja pózol a bécsi Florisdorf városrész mecsete előtt

Forrás: Georges Schneider / APA-PictureDesk / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában