profit

2017.11.07. 17:28

Nőtt a Volkswagen legnagyobb részvényesének a nyeresége

A Porsche SE befektetési társaság nem azonos a Volkswagen AG konszern száz százalékos tulajdonában lévő Porsche AG autógyárral.

A Volkswagen AG jó eredménye nagy nyereséghez juttatta a konszern legnagyobb részvényesét, a Porsche SE befektetési társaságot.

A Volkswagen AG autóipari konszern törzsrészvényeinek 52,2 százalékával rendelkező Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) az idei első három negyedévben 2,2 milliárd euró adózott nyereséget ért el, egyharmadával többet az egy évvel korábbi 1,37 milliárd eurónál. A Porsche SE 2,1 és 3,1 milliárd euró közötti nyereséget tervezett az idei teljes évre, és ezen az első kilenc hónap eredménye alapján sem változtatott.

A Volkswagen konszern az év első kilenc hónapjában a dízelbotrány költségei ellenére is az előző évihez képest harminc százalékkal, 7,7 milliárd euróra növelte nettó nyereségét.

A Porsche SE befektetési társaság nem azonos a Volkswagen AG konszern száz százalékos tulajdonában lévő Porsche AG autógyárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában