Kosárlabda

2021.10.26. 16:37

Ismét sima vereséget szenvedett idegenben a Salgótarjáni KSE

Nem adott esélyt a gyengélkedő tarjáni gárdának a listavezető.

NMH-összeállítás

Kéthetes szünetet követően, a listavezető Budapesti Honvéd vendégeként folytatta bajnoki szereplését az SKSE NB I/B-s csapata – a fogadkozások ellenére pont ugyanott, ahol anno kiütéses veszprémi fiaskója alkalmával abbahagyta. Mert bár a vasárnap délutáni összecsapás első kosarát Takács révén a tarjáni alakulat szerezte, a folytatásban egy, főként Markovics találataira épített, 8–0-ás sorozattal villámgyorsan magához ragadta, s többé már ki sem adta kezéből a vezetést Vladimir Lucsics együttese.

Viszonylag szorosnak is csupán szűk nyolc percig volt mondható a csata, 20–15 után azonban még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt, s könnyedén állva hagyta tompán játszó riválisát a sokkalta élesebb, s minden csapatrészében jobb házigazda. A piros-feketék támadásban lassúak, körülményesek, védekezésben puhák és figyelmetlenek voltak, s úgy általában minden olyan hibát elkövettek, amiről jó előre tudták, hogy sikeres szereplésük útjába állhat. A salgótarjániak az első félidőben nem kevesebb, mint tizenhat labdaeladással segítették ellenfelüket, amely köszönte szépen, s a Mijovics–Völgyi páros vezérletével a nagyszünetig többször is húsz pontra srófolta a különbséget.

Dragasevics (labdával) sem játszott jól, ráadásul meg is sérült a Honvéd ellen
Archív fotó: H. M.

A játék képe a fordulást követően azután némileg változott, igaz nem olyan irányba, amire az öltözőben vélhetően alapos fejmosásban részesített tarjáni legénység számított. A második félidőt zsinórban hat ponttal nyitották a még nyomasztóbb fölénybe kerülő fővárosi­ak, akik, egy szóra sem érdemes vendégfellángolást követően, a folytatásban többek között egy 19–3-as futást is bemutattak. Fájó, de a találkozó ezen szakaszában osztálykülönbség mutatkozott a felek között: a kosarakat tetszés szerint termelő házigazdák kevéssel az utolsó rövid pihenő előtt immár harmincnégy egységgel jártak a harmadik tíz percben csupán kilenc pontig jutó, ugyanakkor újabb kilenc labdát elszóró SKSE előtt.

A kínjaik megkoronázásaként a deréksérülést szenvedő Dragasevicset is elveszítő piros-feketék nagy szerencséjére ugyanakkor a záró felvonásban a biztos győztes honvédosok sem szaggatták már annyira az istrángot, mint a meccs korábbi részében, így a mieinknek, a hozzáállása és játéka alapján talán egyedüliként dicsérhető Hargitai, valamint a hajrában bátran vállalkozó Gulyás találataival, a finisben sikerült valamelyest szépíteniük az így is meglehetősen rút összképen.

Vladimir Lucsics: – Jó mérkőzést játszottunk, amihez gratulálok a játékosaimnak, külön is a fiataloknak, akik ma sok időt tudtak a pályán tölteni és próbáltak élni a kínálkozó lehetőséggel.

Szabó Zoltán: – Gratulálok a Honvédnak, a játék minden elemében és a kosárlabdához szükséges minden egyéb tényezőben jobbak voltak nálunk.

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 5. forduló:

Budapesti Honvéd SE–Salgótarjáni KSE 82–56 (27–16, 17–12, 25–9, 13–19)

Ludovika Aréna, 100 néző, v.: Gaál I., dr. Németh P., Jankovics.

Bp. Honvéd: Takács D. 12/3, TANOH DEZ 9, MIJOVICS 16, MARKOVICS 18, VÖLGYI M. 15. Cs.: Kovács S. 3/3, Kopácsi 2, Cohill 7/3, Csomós, Tarján, Vámos. Edző: Vladimir Lucsics.

Salgótarján: Molnár M. 7, Bán 3/3, Dragasevics 3, Monye M. 4, Takács A. 2. Cs.: Kuttor 5, Karanfilovszki 4, Molnár D. 5/3, HARGITAI 13/3, Donakovszki 5, Monye J., Gulyás 5/3. Edző: Szabó Zoltán.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 8–2, 8. p.: 20–15, 13. p.: 33–16, 17. p.: 43–23, 23. p.: 50–28, 27. p.: 62–32, 34. p.: 75–46, 38. p.: 82–49.

Ezek is érdekelhetik