Salgótarján

2018.05.30. 17:09

Rendhagyó osztályfőnöki: hasznos applikációval ismerkedtek

Rendhagyó osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a nebulók a Magyar Államkincstár (MÁK) „JátéKincstár” nevű telefonos applikációját a napokban a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnázium és Szakiskolájában.

G. K.

– A pénzügyi kultúra fejlesztését, a gyermekek ezzel kapcsolatos ismereteinek bővítését célszerű már iskoláskorban elkezdeni. A JátéKincstár elnevezésű alkalmazás szórakoztató formában és közérthető nyelven segíti a Magyar Államkincstár ez irányú küldetését – mondta Balatoni Ildikó.

Öt játékból áll

– Az applikációban öt klasszikus játékot szedtünk csokorba, ilyen például a szókirakó vagy a kérdezz-felelek. Ezek gyűjteménye a küldetésjáték, amelyben tallérokat lehet szerezni. Ezekből minél többet össze kell szednie az illetőnek, hiszen csak segítségükkel haladhat tovább – mondta Balatoni Ildikó. Hozzá­tette: a játék jelenlegi verziója kifejezetten az élményről és a tanulásról szól, de a közeljövőben tervezik ennek bővítését, fejlesztését.

A Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese hozzátette: a játékot középiskolákban mutatják be annak érdekében, hogy minél több diák megismerhesse, s általa a Magyar Államkincstár befektetési szolgáltatási tevékenységéről és az állampapírokról – mint megtakarítási termékekről – is tudomást szerezzen.

A Magyar Államkincstár 2013 decemberében nagy sikerrel indította el a WebKincstár szolgáltatás kiegészítő elemeként az okostelefonon elérhető állampapír-forgalmazási elektronikus csatornáját, MobilKincstár néven. Az alkalmazás elsődleges célja az állampapírokhoz kapcsolódó online tranzakciókezdeményezési és lekérdezési funkciók biztosítása, melyet a JátéKincstár modullal egészítettek ki a fejlesztők 2016 decemberében.

A játék kialakításában meghatározó volt, hogy a kincstár állampapír-forgalmazási tevékenységének egyes elemei tükröződjenek, továbbá, hogy egyszerre mutassa be a MÁK szolgáltató tevékenységét, valamint az állampapírok tulajdonságait.

Kiemelt fotó: Felkeltették a diákok érdeklődését, Fotó: Niederland Dávid/N.M.H.

Ezek is érdekelhetik