Jobb későn, mint soha?

2021.12.03. 13:07

Négy évre eltiltották a doppingoló olimpiai bajnokot

Négy évre szóló eltiltást kapott a jamaicai 4x100 méteres síkfutóváltóval olimpiai és világbajnok Nesta Carter.

A visszavonulását augusztusban bejelentő futóról október elején derült ki, hogy újabb doppingügybe keveredett, melynek tárgyalása október közepén kezdődött. Akkor még nem közölték az ügy részleteit, most 

viszont kiderült, hogy egy korábbi doppingvizsgálata során mintájában a clomiphene nevű tiltott anyagot találták.

Az illetékes jamaicai testület most döntött Carterről, akinek ez már a második doppingesete volt. Az örökös eltiltást elkerülte és csak négy évre szóló büntetést kapott.

A váltóval háromszoros vb-győztes és a londoni játékokon első sprinter az, aki miatt megfosztották a sprintváltót 2008-as olimpiai aranyérmétől, ugyanis az akkori mintáinak újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során. 

Carter fellebbezését tavaly a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította, így az akkori aranyérmet Carter mellett a legendás Usain Bolt, illetve Asafa Powell és Michael Frater is elveszítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában