Nemzetközi közélet

2016.07.20. 10:35

Brexit - Nagy-Britannia lemondta a jövő évi brit EU-elnökséget

fenyvesi

A brit kormány nem kívánja betöltetni az Európai Unió soros elnöki tisztségét - közölte szerdán a Downing Street.

London-MTI. Nagy-Britannia az eredeti menetrend szerint 2017 második felében látta volna el ezt a fél évre szóló tisztséget, de Theresa May brit miniszterelnök hivatalosan értesítette Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy a brit kormány lemondja a jövő évi EU-elnökséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Theresa May új brit miniszterelnök először tartja meg a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos heti félóráját a brit parlament alsóházában Londonban 2016. július 20-án. Theresa May hivatalosan értesítette Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy a brit kormány lemondja a jövő évi EU-elnökséget. (MTI/EPA)[/caption]

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének szerdai bejelentése szerint Theresa May közölte Tuskkal, hogy a brit EU-tagságról rendezett népszavazás nyomán - amelyen a választók többsége a kilépésre voksolt - azt tartja helyénvalónak, hogy Nagy-Britannia ne vállalja a soros uniós elnökséget. A Downing Street szóvivője szerint May azzal érvelt, hogy a brit kormányra abban az időszakban várhatóan már igen sok feladatot ró a kilépésről szóló tárgyalássorozat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!