Bulvár-celeb

2024.02.10. 10:34

Nagy baj lehet belőle, ha nem mosunk elégszer hajat

Csúnya fertőzéseket is összeszedhetünk.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Light-Studio

A rohanós hétköznapokon nem mindig tudunk időt szakítani arra, hogy magunkkal is foglalkozzunk. Sokaknak talán még arra sincs ideje, hogy hajat mossanak. Azonban bármilyen csábító is inkább a sapkához vagy a szárazsamponhoz, esetleg a hajzseléhez nyúlni, nem szabad sokáig húzni a hajmosást, mert könnyen bajunk lehet belőle - írja a Vogue cikke alapján a life.hu.

Ha vékonyszálú a hajunk, valószínűleg gyakrabban meg kell mosnunk, normál haj esetén kettő-három az ideális, akinek viszont nagyon száraz a haja, heti egy mosással is megúszhatja.

Az sem mindegy azonban, hogy milyen életmódot folytatunk: aki gyakran sportol, vagy sokat van kint a szabadban, esetleg mindennap tömegközlekedik, szintén arra kényszerülhet, hogy heti többször beálljon a zuhany alá.

Ha valaki ezt mégsem teszi meg, többek között azt kockáztatja, hogy a fejbőrén lévő szőrtüszők a szennyeződések miatt begyulladnak. Ha nem mosunk hajat eleget, könnyen lehet, hogy a hajunk sem nő olyan gyorsan, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a nem megfelelő higiénia viszketést és korpásodást okozhat.


 

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!