hibás volt, de mégsem

2018.05.30. 12:40

Felmentették David Copperfieldet

A bűvészt egy brit turista perelte be, aki önkéntes jelentkezőként sérült meg az egyik mutatvány közben.

David Copperfield attends the Billboard Women in Music 2016 event on December 9, 2016 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Az 57 éves Gavin Cox még 2013-ban indított polgári pert a világhírű mágus ellen, amelyben gondatlansággal vádolta és kártérítést követelt. A brit férfi azt állította, hogy 2013 novemberében részt vett az MGM Grand Hotelben Copperfield egy híres trükkjében, amelyben 13 önként jelentkezőt tüntetett el a színpadról, hogy a végén a terem egy másik részéből kerüljenek elő. Ám Cox a műsorszám közben a színfalak mögött elesett, válla és feje megsérült, orvosi kezelése pedig mintegy 400 ezer dollárba került.

A per miatt Copperfieldnek le kellett lepleznie, hogyan csinálta a trükköt.

A ketrecbe zárt és letakart közreműködőket segítői terelték ki a sötétben függönyök takarásában, szűk átjárókon át a hotel konyhájába, majd onnan a műsor fináléjában a színházterembe.

Copperfield védekezésében előadta, hogy a trükkben az évek során 55 ezer önkéntes vett rész, de senkit sem ért baleset. Cox azt állította, hogy a színfalak mögötti építkezési hulladékban botlott meg. Az illuzionista viszont azt vallotta, hogy az előadás előtt maga is végigjárta az útvonalat és az akadálymentes volt.

A bíróság végül úgy ítélte meg, hogy megállapítható ugyan Copperfield gondatlansága, de nem tartozik anyagi kártérítéssel a brit férfi sérülései miatt.

Copperfield a perben elmondta, hogy 2015 óta már nem szerepel a műsorán a Lucky 13 elnevezésű szabadulós attrakció.

Borítókép: AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!