Egyezmény

2018.12.14. 11:30

Megalakult a megyei bűnmegelőzési bizottság

Példaértékű megállapodást kötött a polgármesteri hivatal dísztermében kedden négy társszerv, amelynek nyomán megalakult a Nógrád Megyei Bűnmegelőzési Bizottság.

H. H.

Vass Miklós (balra), Skuczi Nándor, dr. Szabó Sándor és dr. Nagy László az ünnepélyes aláírást követően

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

Az egyezményt a Nógrád Megyei Kormányhivatal, Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége képviselői ünnepélyes keretek között látták el kézjegyükkel.

Szakmai háttér

Dr. Nagy László, megyei rendőrfőkapitány elmondta, a rendőrség mindenfajta szakmai hátteret biztosít a bizottság minél eredményesebb működéséhez, beleértve az informatikai és technikai eszközöket, de a személyes tapasztalatokat is. Meglátása szerint a főkapitányság alaptevékenysége tökéletesen összehangolható lesz a bizottság által ellátott feladatkörökkel, így magasabb szintre emelkedhet a megye közbiztonságának színvonala.

A polgárőrök nevében Vass Miklós megyei elnök kifejtette, a bizottság ötlete nem most fogalmazódott meg a fejekben, régi kezdeményezésre tettek pontot, aminek köszönhetően tovább erősíthető a nógrádi közbiztonság, tovább javítható a kialakult jó viszony a lakosság és a hivatalos szervek között. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács minden segítséget megad a közös munkához, a polgárőrök pedig valamennyi korosztállyal, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig napi szinten, nagymértékben törődnek.

Dr. Szabó Sándor megyei kormánymegbízott hozzátette, hosszú előkészítő tevékenység zárult le, amivel leegyszerűsíthető a kapcsolattartás az egyes partnerek között, ráadásul a tárgyi, illetve a személyi feltételek kiemelten biztosítottak a bűnmegelőzési hatékonyság növeléséhez, ami hamarosan a gyakorlatban is erősebben érvényesülhet.

Vass Miklós (balra), Skuczi Nándor, dr. Szabó Sándor és dr. Nagy László az ünnepélyes aláírást követően
Fotó: Nógrád Megyei Hírlap

Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke pedig az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet, amely ezen a területen is rendkívül lényeges. Ez minden egyes Nógrád megyei ember érdeke, és kérte is a lakosságot, hogy a közbiztonság javításában mindenki a maga módján a legteljesebb formában vegye ki a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!