Közélet

2023.04.17. 17:47

Ingyenes lakossági LED-csere program indult Balassagyarmaton

LED-csere programot hirdettek a lakosság számára, amelynek keretében a résztvevők ingyen juthatnak LED-ekhez, majd cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű fényforrásokra.

E-L. Zs.

– A balassagyarmati háztartások számára ingyenes LED-izzó csereprogram indult április 15-én, szombaton.  Regisztrálni  ide kattintva lehet egészen május 15-ig, hétfőig – számolt be róla Csach Gábor polgármester.

Hozzátette: akinek nincs internete, vagy nem tudja használni, annak az önkormányzat nyújt segítséget abban, hogy élni tudon ezzel a lehetőséggel. Ennek érdekében az ügyfélfogadási napokon hétfő, szerda, péntek 9 és 15 óra között a B épület 27. számú irodájában Keresztes Ágotát kereshetik a személyes iratokkal és az áramszámlával együtt.

A LED izzó jelentős energiamegtakarítás a hagyományos izzókhoz képest, spórolást jelent a villanyszámla tekintetében. Hosszú, akár tíz éves élettartamú,  egyenletes fényű. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb környezeti terhelést jelent ismertetik a csereprogram internetes oldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!