jegyzet

2019.05.26. 16:15

Mi írjuk sorsunkat

Ismét eljött a nap, amikor az emberek elmondhatták véleményüket egy adott kérésben és megváltoztathatták jövőjüket.

Tóth-Nagy Orsolya

Sétáltam a városban, hogy leadjam én is a voksomat, és azt láttam, hogy fiatal és idős egyaránt útnak indult szavazni. Vannak azonban olyanok is, akiket nem érdekel semmilyen választás és inkább otthon ülnek vagy kirándulnak ezen a napon. Egy ismerősöm néhány évvel ezelőtt határozott úgy, hogy nem vesz részt egy voksoláson sem. Döntését azzal magyarázta, hogy mit számít az az egy voks, úgysem befolyásol semmit. Természetesen morgott, ha valamilyen politikai döntéssel nem értett egyet, de tenni semmit sem tett, pedig mint mindenki másnak, neki is meg volt rá az alkalma.

Az embereknek megvan a lehetőségük arra, hogy változtassanak, és már egy szavazat is nagyon sokat számít. Ráadásul a léleknek is jót tesz, hiszen ha szavaztam tudom, hogy felelősséget vállaltam és tettem hazám jövőjéért. Egy másik ismerősöm szintén kivonta magát a választások részvétele alól, mondván neki nem hiányzik ez a hivatali cécó. Helyette inkább keres magának valamilyen kellemes kikapcsolódást, nem akarja erre pazarolni a hétvégéjét. Nem értettem vele egyet, hiszen egyáltalán nem bonyolult dolog ez, csupán igazolnia kell magát és már szavazhat is. Ezen kívül nem kell rászánni egy egész napot sem, mert maga a szavazás csupán pár percet vesz igénybe.

Mi magunk döntünk arról, hogy milyen jövő vár ránk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!