kulcsszerepben

2019.05.09. 10:27

Készül a stratégia a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére

A kis- és középvállalkozási (kkv) stratégia megalkotása kapcsán tartottak szakmai fórumot – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével – a napokban Salgótarjánban.

V. E.

Dr. György László államtitkár válaszolt a kérdésekre

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

Dr. Tordai Péter, a kamara megyei elnöke elmondta: a hazai kkv-szektor versenyképességének növelése a magyar gazdaság erősítésének egyik kulcskérdése, hiszen gazdaságunk az elmúlt pár évtizedben két szektorra szakadt. A betelepülő multinacionális cégek a munkavállalók 25–30 százalékát foglalkoztatják, míg a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a foglalkoztatottak kétharmada talál munkát. A kisebb gazdasági társaságok nagy hátránnyal indultak a gazdaság terén, mivel a két szektor között nagy különbségek vannak a technológiák és az innovációk alkalmazása tekintetében.

Dr. György László államtitkár válaszolt a kérdésekre
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár kifejtette: az országszerte megtartott fórum célja, hogy megismerjék a kkv-szektor problémáit és megoldási javaslatokat keressenek rájuk.

A szakmai fórumon a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői tanácsot is kérhettek az államtitkártól. A felvetések között szerepelt egyebek mellett a szakképzett munkaerő hiánya. Dr. György László válaszában kifejtette, hogy a tanműhelyek létrehozásának támogatására eddig is volt lehetőség, de az új rendszer több fontos elemet is tartalmaz, így például a szaktanárok bérének emelését, valamint a szakiskolák tanműhelyeinek modern technikákkal való felszerelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!