örökség

2019.04.19. 07:32

Buják büszke az értékeire

 Európai örökségünk – európai jövőnk címmel tartottak konferenciát a településen.

T.-N. O.

Patkós István hozzászólása

Fotó: Ladóczki Balázs

– Ez az esemény tulajdonképpen a jövőről is szól. Azokról a gyerekekről, akikben mi is tovább élünk, és tovább viszik majd a hagyományainkat – mondta Borbély Gábor, a falu polgármestere.

Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő beszédében az Európai Unió múltjáról, jelenéről és jövőjéről szólt.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő előadásában hangsúlyozta Nógrád megye természeti és kulturális értékeinek a fontosságát, és kitért a rendezvényekre is, amelyek a megye határán túlnyúlnak.

– Bőven vannak értékek itt, amelyekre büszkék lehetünk, amelyek mindenféleképpen érdeklődésre tartanak számot és, amelyek hozzátartoznak nemcsak a térség, hanem hazánk történelméhez is – mondta Becsó Zsolt. – A fiatalokban és az idősekben egyaránt fel kell kelteni a vágyat, hogy fedezzék fel ezt a varázslatos világot. Az országgyűlési képviselő a nógrádikumokra is kitért, amelyekből immár 102 darabot tartanak nyilván.

Ezután Jaroslav Peter, a felvidéki Nagytúr polgármesterének előadása, majd Tóth Balázs régész prezentációja következett. Végül Géczi Lászlóné, Szurdokpüspöki értéktár­bizottságának elnöke zárta az előadások sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!