jegyzet

2019.03.11. 14:38

Szabadulás

Nem is olyan régen járta be a világot a lengyelországi szabadulószobában történt tragédia híre.

Veres Edina

Forrás: Shutterstock

Erről számos felületen, például közösségi oldalakon foglaltak állást az emberek. Voltak, akik szerint baleset bármikor, bármilyen helyzetben megtörténhet, mások szerint viszont pont ez a fajta játék a tragédia kiváltó oka, mindezt azért, mert a hagyományos játékokra nem jellemző veszélyforrást véltek benne felfedezni. Valamiért nem tudok azonosulni ez utóbbi nézettel… Véleményem szerint mindennek, még a legveszélytelenebb játéknak is megvan a maga rizikója.

Emlékszem, egyszer fogócska közben az egyik gyerekkori pajtásom annyira szerencsétlenül esett el, hogy a sürgősségin kötött ki a sérülésével. Még akkor is, amikor legközelebb – hetekkel később – találkoztunk vele, hatalmas kötés volt a fején és csak jóval később tudtuk meg, ha az őrangyala akkor nem veti be minden erejét, már nem lenne köztünk. Engem ezidáig a szabadulószobákhoz csak vidám emlékek kötöttek, hiszen a logikai feladványokon kívül semmi más nem okozott fejtörést.

Persze ahhoz, hogy biztonságban érezhessem magam, az a tudat is kellett, hogy a játékmester figyelő tekintete őrszemként követi minden lépésemet! Tisztában vagyok vele, hogy az ilyenféle időtöltésnek is lehet valamilyen kockázata, talán nem is kevés. Én azonban gondosan a szívembe zártam ezt a fajta szórakozási lehetőséget és remélem, hogy nem fog egykönnyen kiszabadulni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!