Jegyzet

2019.02.21. 14:42

Hűség

Itt a tavasz, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egyre több házi kedvenc próbál a kerítésen túl szerelmes hangulatba kerülni.

Veres Edina

Persze van nagyon sok kutyus, aki nem saját akaratából döntött úgy, hogy kívül tágasabb.

Szörnyen felelőtlennek érzem azokat, akik magukhoz vesznek egy kölyköt, majd miután szembesülnek például a napi háromszori sétáltatás felelősségével, inkább úgy döntenek, hogy egy erdei út mentén sorsára hagyják az ártatlan párát. Sokkal humánusabb megoldás lenne, ha a tulaj megpróbálna egy új gazdát keresni a talán nem is olyan régi kedvence számára.

Összeszorul a szívem, amikor azt látom, hogy egy kutya az út mellett szalad az autók után és a csaholásából szinte érzem a reménykedését: hátha véget ér végre ez a rémálom. Sajnos ez a ritka esetek közé tartozik. Még soha nem volt kutyám, de egyre inkább hajlok rá, hogy meggondoljam magam. Eddig az tartott vissza, hogy úgy éreztem, vagy inkább attól féltem: nem lenne elég időm rá, hogy megfelelően tudjak gondoskodni a választott kedvencemről, illetve a napi mókuskerék végeztével nem maradna elég türelmem és figyelmem a számára.

Tudom, hogy mindez semmi, hiszen ezért cserébe őszinte barátságával, az önzetlen szeretetével és ami egyre ritkább, éppen ezért egyre értékesebb a mai világban: feltétel nélküli hűségével lehetnék gazdagabb.

Azt hiszem, ez biztos alapja lehet egy reményeim szerint élethosszig tartó barátság kezdetének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!