jegyzet

2019.02.03. 15:52

Anyagiak

Mostanában azt vettem észre, hogy a környezetemben egyre többen vállalnak gyermeket, hiszen rengeteg új támogatást és kedvezményt vezettek be a családosok számára, mégis az anyagi háttér nagyon komoly visszatartó erőnek számít.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy amikor lesz saját házunk, autónk és már nem kell fizetni a különböző hitelek törlesztőrészleteit, majd akkor fogunk családot alapítani. Nyilván ezek nagyon fontos dolgok és ennek megléte sokkal kényelmesebbé is teheti a gyermeknevelést, de vajon mindezt megszerezni mennyi időbe fog telni? Én is úgy vélem, hogy egy biztonságos anyagi háttérre szükség van, azonban azt már nem tartom jónak, hogy majd csak akkor vállalok utódot, ha mindent meg tudok adni neki.

Pontosan mit is? Méregdrága ruhákat? A legújabb elektronikai eszközöket? Tulajdonképpen elfelejtjük, hogy a csemetéknek nem ezekre van szüksége. A gyermeknevelés nem arról szól, hogy mennyi mindent tudunk vásárolni a boltban és nem is arról, hogy csak azért is megveszem, hogy az én gyermekemnek több mindene legyen, mint a másiknak. Nem akkor lesz valaki jó szülő, hogy mindent megold a gyermek helyett és irreális elvárásokat támaszt vele szemben.

Nem hiszem, hogy egy olyan tévképzetet kellene tanítani nekik, hogy csak akkor élsz jól, ha a reklámokból ismert termékek és tárgyak díszítik a házat. Inkább azt kellene megtanítani nekik, hogy a belső hiányosságokat még csak véletlenül sem anyagi dolgokkal pótoljuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!