Salgótarján

2018.12.29. 16:30

Ötven éve tagja a megyei fotóklubnak

A Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület jogelődje 1964-ben jött létre s ötvennégy év óta tölti be hivatását.

Cs. B.

K.-né Mackó Ilona

Forrás: N.M.H.

Az 1942-ben született Kovácsné Mackó Ilona 1968-ban az akkori vezető, Koós Pál hívására lett tagja a fotóklubnak s azóta folyamatosan vesz részt az alkotói kollektíva munkájában. A számára és a különböző életkorú, de azonos érdeklődésű közösség részére egyaránt nevezetes kerek évfordulóról a közelmúltban emlékeztek meg a klub helyszínén, a József Attila Művelődési Központban.

Kovácsné Mackó Ilona
Fotó: N.M.H.

Élete egyik legnagyobb ajándéka a fotóklubban eltöltött idő – mondta Kovácsné Mackó Ilona, aki fényképésznek tanult, dolgozott a szolgáltató vállalatnál, volt úgynevezett laborfotós a síküveggyárban. 1992-ben korkedvezménnyel vonult nyugállományba. A klub egyik közelmúltbeli heti összejövetelén vetített képes összeállítással villantotta fel az elmúlt fél évszázad néhány pillanatát. Megannyi csoportos kiállítás részese volt, de többször is volt önálló kiállítása, például a 2015-ben a fotóklubtól kapott Életműdíj alkalmából is. Szereti fotózni a természetet, az épületeket, az embereket, és lévén úgymond nagyállomási gyermek és felnőtt, a vasutat is. Kedvenc tablóját a NB I.-ben bronzérmet nyert SBTC labdarúgócsapatáról készítette. Szívesen mesél is digiporámás módszerekkel.

A jubiláns fotóst leánya, Kovács Anna Reményik Sándor-­versekkel, Homoga József egyesületi elnök pedig szép szavakkal és virággal köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!