Készülődés

2018.12.02. 17:46

A dejtáriak újragondolták az adventi dekorációt

Vasárnap kezdetét vette az adventi várakozás időszaka.

Sz. K.

Sorsolással dől el, hogy mikor ki készíti a kreatív díszt

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

Ebben az időszakban gyakran hallunk olyan eseményekről, amelyek a közösségek összetartását erősítik. Adventi ablaknaptár elnevezéssel egy ilyen típusú akcióba fognak a dejtáriak is december elsején.

Sorsolással dől el, hogy mikor ki készíti a kreatív díszt
Fotó: Torjay Attila / Nógrád Megyei Hírlap

A szervezők felhívást tettek közzé: olyan családok jelentkezését várták, akik a szokásos adventi díszítésen túl hajlandóak némi játékosságra, egymásra figyelésre, ezzel is emelve az ünnep hangulatát és megerősítve összetartozásukat. Az akció lényege, hogy a résztvevők sorsolás útján kaptak egy számot, ez jelzi a hónapnak azt a napját, amikor a ház ablakait kreatív adventi díszbe kell öltöztetni. A nagy érdeklődésre való tekintettel nemcsak az ünnepet megelőző időszakra, de egész decemberre ki kellett terjeszteni a játékot. Mivel a sorsolás eredménye titkos, a falu lakói izgatottan találgathatnak, vajon ki az aznapi felelőse a díszítésnek.

Így a településen nemcsak igényes dekorációk születnek majd, de az ott lakók várhatóan többet is fognak törődni egymással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!