Nyelvismeret

2024.05.23. 12:50

Német nyelvtudásukat bizonyították a versenyen a karancssági diákok

Több mint 80 indulóból az előkelő, kilencedik helyet szerezték meg a karancssági iskola diákjai a közelmúltban a Hallo Berlin elnevezésű megmérettetésen. A diákokat Bardóczi Noémi készítette fel a versenyre, aki szívügyének tartja a német nyelv megszerettetését diákjaival.

Gulyás Edina

Eredményesen szerepeltek a német nyelvi versenyen a karancssági diákok.

Forrás: Beküldött fotó

Nagyszerű eredménnyel zárta a Hallo Berlin elnevezésű projektversenyt a karancssági általános iskola nyolcadikos diákjaiból álló csapata. A német nyelvi versenyen nyolcvannál is több csapat mérte össze tudását, köztük a nógrádi intézmény tanulói kiváló teljesítménnyel a kilencedik helyen végeztek. 

Német nyelvi versenyen bizonyítottak a karancssági diákok
Berlin nevezetességeit is elkészítették a német nyelvi versenyre a karancssági diákok
Forrás:  Beküldött fotó

Szívügye a német nyelv népszerűsítése

– Pedagóguscsaládból származom, édesanyám tanító, a nővérem szintén német tanár. Jómagam német-magyar szakon végeztem. Így érthető, hogy számomra fontos a nyelvtanulás népszerűsítése. Szívügyemnek tartom, hogy a német nyelvet megszerettessem a diákjaimmal – fogalmazott Bardóczi Noémi, aki arra is kitért, hogy a Karancssági I. István Általános Iskolában negyedik osztálytól tanulják ezt az idegen nyelvet a gyerekek. A fenti megmérettetésen tavaly vettek részt először, akkor a dobogó második fokára állhatott fel a karancssági csapat. 

Mint mondta, idén az elérhető száz pontból 92-t szereztek meg a feladatlapok kitöltésével a tanulók, de volt hallásértési feladat is, ezen kívül Berlin három nevezetességét is el kellett készíteni a gyerekeknek. Ez utóbbi projektet nagyon ötletesen oldották meg, igazán különleges alkotások születtek a TV toronyról, a Világóráról és Brandenburgi kapuról

A verseny sikerélményt jelent a diákoknak

– Úgy vélem, hogy a verseny feladatai nem mindennapi módon késztették a diákokat a német nyelv gyakorlására. Mindezek mellett sikerélményt is jelentett a csapat tagjainak, akik előtt kicsit kinyílt a világ és országismerettel is gazdagodtak – hangsúlyozta Bardóczi Noémi. 

A pedagógus a tanórákon is igyekszik érdekes, játékos módon megismertetni diákjaival a német nyelvet, ahogy a tanórákon kívül is megragadja azokat a különleges lehetőségeket, melyek által fejlődhetnek a gyerekek. A fiatal, aktív nyelvtanár el sem tudná képzelni magát más hivatásban, ahogy Nógrád megye mellett is elkötelezte magát. 

– Tizenhat évvel ezelőtt, a Nyírségből költöztem erre a vidékre, ide jöttem férjhez. Megszerettem ezt a megyét, itt tervezzük családunk jövőjét is – húzta alá Bardóczi Noémi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában