Idősek

2018.11.11. 20:41

Kívül-belül megújult a zagyvaszentjakabi idősek klubja

A napokban átadták a település Jakabi Idősek és Demens Személyek Klubját, amelynek felújítási munkálatainak kivitelezéséhez a település önkormányzata több mint hetvenötmillió forint összegű pályázati támogatást nyert, és amely a szociális és gazdasági gondokkal küzdő, háttérbe szorult közösségek által lakott településen valósulhat meg.

V. E.

Pintér Miklós Ervin a jakabi intézmény átadásán, Fotó: H. Cs./N.M.H.

Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere elmondta: az önkormányzat bízik benne, hogy a fejlesztéssel az idősek számára a kornak megfelelő színvonalon biztosítják a szociális alapellátást.

Pintér Miklós Ervin a jakabi intézmény átadásán, Fotó: H. Cs./N.M.H.

– Azt szeretnénk, ha a helyi idősek nem adnák fel önálló életüket és nem kényszerülnének bentlakásos intézménybe. A beruházás során az időseket szolgáló intézmény korszerűsítése valósult meg. Kicserélték az épület nyílászáróit és tetőszerkezetét, illetve hőszigeteléssel látták el. Emellett megvalósult az intézmény akadálymentesítése, vizesblokkokat is kialakítottak, valamint új eszközöket vásároltak. A most átadott idősek klubja mintegy huszonöt szépkorú számára biztosíthat ellátást. Hozzátette: a település másik, azaz a Püspöki Idősek és Demens Személyek Klubjának felújítási munkálatai még tartanak, előreláthatólag decemberben végeznek a kivitelezéssel és a tervek szerint az épületet januárban adhatják át az ­időseknek.

Pintér Miklós Ervin hozzátette, hogy a felújításokkal többek között azt kívánják elérni, hogy a két, már meglévő intézmény nagyobb mértékben segítse a településen élő idős emberek társadalmi integrációját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!