Gondok

2018.10.30. 17:00

Megteltek a nyugat-nógrádi kukák, de kiürült a kassza

Péntek óta száztizenhat nyugat-nógrádi, illetve Észak-Pest megyei telepü­lésen határozatlan ideig szünetelteti a szemétszállítást a szolgáltató Zöld Híd B.I.G.G. Kft. Azt mondták, kiürült a kassza.

Hegedűs Henrik

„Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk október 29-től (hétfő) a hulladékszállítást a működtetés pénzügyi feltételeinek hiánya miatt, határozatlan időre felfüggeszti.” Ez olvasható a gödöllői székhelyű Zöld Híd B.I.G.G. Kft. honlapján, amely a nyugat-nógrádi települések hulladékának elszállításáért is felelős. Október 26-án a cég vezetősége megküldte az erről szóló hivatalos értesítését az érintett – egyben résztulajdonos – önkormányzatoknak. Az intézkedés szinte a teljes Balassagyarmati és Rétsági járást érinti.

Balassagyarmat megoldja

Balassagyarmaton és a környező tizenhárom településen a leállás nem okozott fennakadásokat. Csach Gábor alpolgármester elmondta, a Zöld Híd alvállalkozója, a Városüzemeltetési Kft. rendelkezik a kellő pénzkerettel. Balassagyarmaton kívül Csesztvén, Csitár-Nógrádgárdonyban, Dejtáron, Hugyagon, Hollókőn, Ilinyben, Ipolyszögön, Ipolyvecén, Nagylócon, Nógrádsipeken, Őrhalomban, Patvarcon és Szécsényben zavartalan a szolgáltatás, a nógrádmarcali telep helyett Salgótarjánban fogadják a járműveket.

– A leállás oka a pénzügyi forrásaink kiapadása – mondta lapunknak a Zöld Híd ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd. – Az állami hulladékkezelőtől érkező finanszírozásunk nem fedezi a költségeinket, mostanra kiürült a kassza. Természetesen dolgozunk a megoldáson. A régió­ban működő három alvállalkozónkat kifizettük, ők folytathatják a munkát, de mivel a hulladékkezelő központjaink sem képesek normálisan működni, a járművek ürítésére más módot kell találniuk. Amint megkapjuk a megfelelő finanszírozást, azonnal megindulnak a kukás­autóink. A közintézmények, iskolák, óvodák, illetve egészségügyi ellátó központok elől elvisszük még a hulladékot, mindaddig, míg kitart az üzemanyag-tartalék.

 

A szolgáltatást ellátó vállalat csődközeli állapota miatt leállt a szemétszállítás Nyugat-Nógrád egy jelentős részén, Fotó: T. A.

Azokon a helyeken, ahol alvállalkozók végzik a szolgáltatást, a szemétszállítás zavartalan. Több, kisebb településen még kivárnak, bízva a gyors és megnyugtató megoldásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!