Salgótarján/Balassagyarmat

2018.11.07. 13:02

Fókuszban a társasházak tűzvédelme a megyében

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja című programját.

P. K.

– A november 6-án kezdődő, háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széles körű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát – mondta Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hozzátette: a katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, betartják-e a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. A kontrollok alkalmával nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél.

– A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról egészen csütörtökig konzultálhat a szakemberekkel minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő – mondta a szóvivő.

Nógrádban 10 és 16 óra között a salgótarjáni (Szent Flórián tér 1.) és balassagyarmati (Baltik Frigyes út 1.) katasztrófavédelmi kirendeltségen lesz erre lehetőség, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Angyal Eszter hozzátette: a társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!