Időjárás

2023.08.17. 07:35

Kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadás és zivatar várható Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárás várható ma.

Nool.hu

Zivatar és felhőszakadás miatt elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád vármegyére csütörtök éjfélig. 

Met.hu

Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Főleg a reggeli és az esti órákban fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északkeleti szél néha megélénkül. 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!