Salgótarján

2017.11.08. 11:17

Középpontban az arc

A helyi diákok munkáiból nyílt kiállítás kedden a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium Fayl Frigyes galériájában, a téma a portréfotózás volt. Mind a 32 résztvevőt jutalmazták, a legjobbak pedig különdíjban is részesültek.

Bakos László

A nebulók legfeljebb három fekete-fehér, vagy színes fotóval nevezhettek, minimális digitális manipuláció is meg volt engedve a számukra, a felkészüléshez pedig digitális háttéranyagot is biztosított az intézmény.

 

A legjobb pályaművekből kiállítást is rendeztek, a megnyitón pedig díjazták is a fiatal alkotókat. A megjelenteket Szluka Pálné igazgató asszony köszöntette, és további munkára ösztönözte az alkotókat. Ezt követően a kiállítást megszervező Kele Szabó Ágnes tanárnő, valamint Gyurkó Tibor zsűritag (Shah Timor filmkészítő és Shah Gabriella művészettörténész volt még a bírálók között) társaságában átadta a 32 diák számára a jól megérdemelt emléklapot, különdíjat. A végére maradtak a legjobbak, a zsűrinek Anderko Máté kollekciója tetszett a legjobban, őt Nagy Máté és Godó Lilla követte. A díjátadót követően Gyurkó Péter fotóriporter szemszögéből elemezte a beérkezett 76 alkotás némelyikét, majd egyenként is elbeszélgetett egy-két fotósnövendékkel az elkészült képekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!