Kishartyán

2018.01.25. 10:11

Tízmilliókból korszerűsítik az óvodát

Hozzávetőleg huszonötmillió forintból valósul meg a közeljövőben az óvoda energetikai korszerűsítése.

G.K.

A beruházás a külső, illetve a födémszigetelést, a nyílászárók egy részének a cseréjét, a fűtési rendszer teljes korszerűsítését, továbbá az épület napelemmel való ellátását foglalja magába. A munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek meg – mondta el lapunknak Sándor Attila.

A polgármester hozzátette, szép karácsonyi ajándékot kapott a falu, ugyanis az ünnep előtt néhány nappal érkezett a hír, hogy kedvezően bírálták el a pályázatukat. Szívügyüknek tekintik az óvodát, hiszen ez az egyetlen közintézménye a településnek. A létesítmény jelenleg huszonöt gyermekkel, két pedagógussal, illetve egy dajkával működik. Annyira jó híre van az intézménynek, hogy már a szomszédos, illetve kicsit távolabbi falvakból – Ság­újfaluból, Sós­hartyánból, Nógrád­megyerből és Karancsságból – is odaviszik a csemetéket.

Épül-szépül a községháza

Tavaly a település 25 millió forintot nyert a községháza energetikai rendszerének a megújítására. Folyamatosan haladnak a munkálatok, nemrégiben került fel a napelem az épület tetejére. Hátra van még a mozgássérült­mosdó kialakítása, a külső és a födémszigetelés, valamint a fűtés teljes korszerűsítése. Kondenzációs kazánt szerelnek fel, továbbá minden helyiség új radiátort kap.

Sándor Attila arról is beszámolt, hogy a közelmúltban egy mintegy 1,3 millió forintos nyertes pályázatnak is örvendhetett a község, amelyből a helyi templom aljától egészen a bejárati ajtóig vezető útszakasz járdája újul meg. Ez a rész viacoloros térkővel lesz ellátva.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a közeljövőben egy 5,2 millió forintos pályázatnak köszönhetően az orvosi rendelőt is korszerűsítik. Többek között lecserélik a nyílászárókat, átépítik az elektromos hálózatot, illetve egy álmennyezet segítségével csökkentik a belmagasságot is. Sándor Attila bízik benne, hogy 2018 is a fejlődés éve lesz Kishartyánban.

Fotó: H. Cs.

 

 

Címkék#Kishartyán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!