Salgótarján

2017.12.16. 11:20

Jövőre bővül a menetrend

A napokban a megyeszékhely közgyűlése legfontosabb napirendi témaként tárgyalt a helyi tömegközlekedés jövő évi bővítéséről.

Palchuber Kinga

Fotók: Hüvösi Csaba

A salgótarjániak minimális járatszám-gyarapodásra számíthatnak. A képviselők ennek ellenére sem elégedettek a végeredménnyel.

Fotó: Hüvösi Csaba

A városháza nagytermében – több napirendi pont mellett – a helyi közösségi autóbusz-közlekedésének biztosítását célzó közszolgáltatási szerződés módosítását vitatták meg a városatyák. A 2017. évi lakossági fórumokon elhangzott észrevételek, valamint az elmúlt időszakban beérkezett kérések alapján a közszolgáltató elkészítette a salgótarjáni menetrend módosítási javaslatát, ami évi 16 ezer kilométer futásteljesítmény növekményt tartalmaz. A január elsejétől érvényes tömegközlekedési menetrend szerint iskolai előadási napokon 291, tanszünetben 278, szabadnapokon 176, munkaszüneti napokon pedig 176 buszjáratot biztosít a város területén társaság.

A menetrend módosításával kapcsolatban Szabó Csaba, Tolnai Sándor és Turcsány László ellenzéki képviselők hangot adtak nemtetszésüknek a közgyűlésen. Első problémaként említették a Somlyó és a Forgách felé vezető szakasz buszközlekedésének megoldatlanságát, majd elhangzott: a zagyvapálfalvai településrész szempontjából sem történt látványos változás a járatszámok tekintetében, a reggeli időszakban jelentkező zsúfoltsági gondokat sem orvosolták a módosításokkal. Ezzel szemben a Beszterce-lakótelep lakói három plusz járattal is gazdagodtak. Emellett azért örömüket fejezték ki, hogy Zagyvarónát is sikerült megerősíteni egy járattal.

A napirendi pontot nyolc igen, négy nem szavazattal, két tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.

Nemmel voksolna a polgármester is

Képviselőtársaihoz hasonlóan Fekete Zsolt sem elégedett a tömegközlekedés helyzetével. Elmondta: jövőre az anyagi nehézségek ellenére is több pénzt fektetnek bele, hogy segítsék a buszhoz kötött városlakók életét. A városatyák álláspontját tekintve az új menetrend nem kielégítő, bár az előzőnél mégis előnyösebb, hiszen a következő esztendőben valamelyest mégiscsak bővülnek a szolgáltatások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!