Nógrád megye

2017.10.24. 11:34

Szeretetmenüt adnak szívvel, szeretettel

A Heves megyei Hegymenet Klub és a Baptista Szeretetszolgálat egyik megmozdulása a „ Szeretetmenü” elnevezést kapta. Cél, hogy azok is hozzájussanak egy tál meleg ételhez, akik folyamatos nélkülözésben élnek.

Papp Bianka

A hatvani székhelyű Hegymenet klub többnyire Heves megyében tevékenykedik, de jelenleg Pest megye kisebb részén, illetve Nógrád megyében is segítséget nyújtanak. Szalánczi Zoltán a Hegymenet klub képviseletében lapunknak elmondta, hogy számos nógrádi településen jelen vannak és a helyi önkormányzatok, egyházak vagy civil szervezetek segítségével juttatják el a mindennapi ételt a rászorulóknak.

Elérhető az ingyenes menü többek között Sóshartyánban, Karancslapujtőn, Karancskesziben, Kazáron, Mátraszőlősön vagy Jobbágyiban is, de mint megtudtuk: több település is érdeklődik a program iránt. Kérdésünkre, hogy miként született meg az ötlet, Szalánczi Zoltán válasza az volt, hogy a szükségből. Tényszerű helyi felmérésekből, tanulmányokból szűrik le, hol van rájuk szükség és minden megkeresésnek próbálnak eleget tenni.

 

 

A lakosság itt is jól fogadta a tavaly már nagy sikerrel lezajlott akciót és várták, hogy újra megkezdődjön az ételosztás.

Karancslapujtőn nagy érdeklődéssel fogadták a lakók a megmozdulást. Naponta 400-450 adag étel kerül asztalokra. Baksa Sándor a település polgármestere elmondta, hogy örülnek a helyiek, az önkormányzat aktívan részt vesz az ételosztásban, így biztosítják a helyet, a megfelelő körülményeket és személyzetet is. Volt, aki először csak kíváncsiságból kóstolta meg, majd igényt tartott a napi menüre.

 

Sóshartyán polgármestere, Tóth Gabriella lapunk kérésére elárulta, hogy náluk is tevékenykedik a Hegymenet Klub az önkormányzat segítségével. Náluk több mint 200 adag ételt osztanak ki naponta. A lakosság itt is jól fogadta a tavaly már nagy sikerrel lezajlott akciót és várták, hogy a nyári szünidő végeztével újra megkezdődjön az ételosztás.

 

Hegymenetben a rászorulókért

A Hegymenet Klub hatvani szervezete 2012-ben alakult. Az intézmény hiánypótló funkciót tölt be a szociális alapszolgáltatások terén. Elsődleges céljuk az, hogy szakmai és emberi segítséget nyújtsanak azon alapértékek közvetítésével, amelyet a baptista szeretetszolgálat a magáénak vall. A fő küldetésük, hogy hivatástudattal, megfelelő emberséggel, megfelelő szakmaisággal rendelkezésre tudjanak állni a rászorulók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!