Mátraverebély-Szentkút

2017.10.27. 13:13

Jótékonysági estet rendeznek az autistákért

Gerhát Karina

– Fontosnak tartom, hogy a megyében, illetve hazánkban is az az üzenete legyen nemzeti kegyhelyünknek, hogy a jótékonykodásban is szívesen részt veszünk. Nemcsak búcsúkat, illetve zarándoklatokat szervezünk, és nem kizárólag a hívő emberek, hanem mindenki más is tehet jót. Idén november 10-én, pénteken a gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) munkáját támogathatjuk – kezdte szavait Orosz Lóránt kegyhelyigazgató.

Hozzátette, a nemzeti kegyhely a felújítását követő első esztendőben a nagyszőlősi ferences misszió munkáját, tavaly pedig az aleppói keresztényüldözötteket támogatta jelentős összeggel a Szent Márton-naphoz kapcsolódó jótékonysági vacsorával. A szervezők remélik, hogy idén is lesz elég jelentkező, illetve adományozó.

 

Dr. Orosz Lóránt kegyhelyigazgató. Fotó: Hüvösi Csaba

 

Az ASK intézményegyüttes munkája Magyarországon páratlan, ugyanakkor komoly anyagi terhet ró a fenntartóra, illetve a családokra is. Ennek enyhítéséért rendeznek adománygyűjtést, amellyel a létesítmény működését, s így az autista gyermekeket közvetlenül támogathatják.

Az estebéd előtt az Autista Segítő Központ egy rövid filmmel mutatja be a szervezet mindennapi életét. Az ott szolgáló József atya pedig a közösség lelki oldaláról mesél majd. Idén a vacsora svédasztalos lesz – amelyen Vesztergombi József szekszárdi borász Remete lőréit kínálják –, hogy mindenki kötetlenül leülhessen, illetve beszélgethessen ismerőseivel.

Az estebéd díja fejenként kilencezer forint, amelyből ötezret egyenesen az ASK részére juttatnak el a szervezők.

A rendezvény ideje alatt további adományozásra is lehetőség nyílik majd a helyszínen. A visszajelzéseket november 6-ig, hétfőig várják az [email protected] címre, illetve a 0632-418-029-es telefonszámon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!