Nógrád megye

2017.10.19. 12:53

Ellenőrzik a kereskedőket

Ezen a héten elsősorban a kereskedőket, azon belül is a piacokat, a közterületeken árusítókat, a vendéglátókat, az ital-kiskereskedőket, továbbá a kocsmákat vizsgálták, illetve teszik ezt folyamatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai szűkebb hazánkban.

Gerhát Karina

 

A NAV közleményében arról számolt be, hogy folyamatosan figyelik a számla- illetve a nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését is. Hétfőn Szécsényben, továbbá a szomszédos településeken, kedden Pásztón és környékén, szerdán pedig Bátonyterenye térségében vették szemügyre az árusítókat a NAV munkatársai. Azt is megtudtuk, hogy a revizorok ma Balassagyarmat vonzásterületén, pénteken pedig megyeszékhelyünkön lesznek jelen.

 

„Legjobb tudásuk szerint látják el munkájukat” Fotó: Niederland Dávid

 

A salgótarjáni piacon tett látogatásunkon több kereskedő véleményét is megkérdeztünk az ellenőrzésekről. Tájékoztatásuk szerint ők a legjobb tudásuknak megfelelően látják el munkájukat, elmondásuk szerint a szükséges engedélyekkel rendelkeznek. Remélik ezért, hogy nem lesz gond a pénteki ellenőrzések idején. Ugyanakkor a megyei adó- és vámigazgatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy az ellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek szemléket. Az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételekről, tapasztalatokról az akció lezárását követően adnak tájékoztatást lapunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!