politika

2019.10.12. 12:01

Munkahelyek, fejlesztések tartják Nógrádban a fiatalokat

A jelölő szervezetek hét megyei listát állítottak. Miért fontos a megyei listás szavazás eredménye? Kérdeztük Skuczi Nándort, a megyei közgyűlés elnökét.

P. K.

Skuczi Nándor Fotó: L. B.

Fotó: Balazs Ladoczki

– Október 13-án, vasárnap a polgármesterek és a képviselők mellett megyei közgyűlést is választanak az emberek. A jövőépítés szempontjából fontos, hogy olyan személyek képviseljék Nógrádot és az itt élők érdekeit, akik képesek tovább vinni az előző években végzett munkát. A megye akkor maradhat fejlődési pályán, ha irányítói a következő esztendőkben is a településvezetőkkel és a kormánnyal együttműködve, összefogva sikeresen dolgoznak. A megyei közgyűlés tagjai szolgálni szeretnék a nógrádiakat!

– Minek köszönhető az előremozdulás?

– A visszajelzések alapján elmondható, hogy a rendszerváltás óta nem történt annyi fejlesztés egy ciklus alatt megyénkben, mint az elmúlt években. A megyei önkormányzat legfontosabb feladata volt a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásainak elosztása, annak koordinálása. Az elmúlt időszakban több mint 42 milliárd forint TOP-os támogatásból fejlődhetett megyénk, de a közeljövőben akár a 48 milliárdot is elérhetjük. Nagy eredmény a középületek energetikai korszerűsítése, az orvosi rendelők, a szociális intézmények, az óvodák, az iskolák, a bölcsődék, a városi közterek és az utak felújítása. Épültek kerékpárutak, megoldódtak a csapadékvíz-elvezetési gondok. Emellett ipari parkok épülnek, és különböző turisztikai attrakciókkal is vonzóbbá szeretnénk tenni Nógrádot. A foglalkoztatási paktumoknak köszönhetően már több mint 1200 álláskereső jutott munkához.

Skuczi Nándor Fotó: L. B.

– Amennyiben újból bizalmat szavaznak Önnek, mik a tervei?

– Célunk, hogy aki itt született vagy itt szeretne élni, az boldoguljon Nógrádban. Társaimmal azon szeretnénk dolgozni, hogy olyan beruházásokat hozzunk ide, amelyek a fiatalokat maradásra bírhatják. Növelnénk a munkahelyek számát, hogy helyben mindenki boldogulhasson. A munkahelyteremtés mellett fontos, hogy minél élhetőbb legyen ez a vidék! Boldogabb, élhetőbb Nógrádot építenénk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!