Sportkavalkád 2024

2024.06.11. 14:00

A salgótarjáni klub tagjai tudják, merre tartanak

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. A tájfutás az egyik legnépesebb egyéni sportos szakosztály, természetesen a sportágválasztón is bemutatkoznak a fiataloknak.

Nool.hu

Különleges pálya várja majd a kicsiket

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Salgótarjáni Dornyay Sportegyesület a tájékozódási futást népszerűsíti a városban. A tájfutás erdei sport, egyike a természetben űzhető sportágaknak. Összetett sporttevékenység, mind szellemi, mind fizikai kihívás, a tájfutó egyidejű, kettős teljesítménye adja az eredményt. Bár nem olimpiai sportág, mégis nagy hagyománya van a világon, és hazánkban is sokan űzik.

Ahhoz, hogy valaki egyedül tájékozódjon, meg kell tanulnia a térképet olvasni és a tájolót használni. De a sportággal ismerkedőknek lehetőségük van kísérővel teljesíteni a pályát, vagy szalagos pályán is indulhatnak. A Sportkavalkádon is egy olyan pálya várja majd az érdeklődőket, ahol kísérő segít megtalálni a pontokat.

A Sramkó Tibor vezette egyesület számos országos bajnokot és válogatott adott már a városnak, a legutóbbi nagy versenyzők közé tartoznak a Mag-ikrek, Viktória és Fruzsina is sok szép sikert ért már el országos és nemzetközi szinten is.

Edzéseiket Salgótarjánban a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagintézményben tartja minden héten kedden és csütörtökön. A foglalkozások 16 és 17.30 óra között zajlanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában