Nool.hu videó

2024.05.29. 21:20

A sport fontosságára hívták fel a figyelmet Nógrádban is (fotók)

Május 29-ét jelölték ki az idei Kihívás Napjának, így országszerte rengetegen sportoltak legalább 15 percet.

Bakos László

A kezdeményezés célja, hogy a lakosság figyelmét felhívják a sportra, a közösségi játékokra és az egészséges életmódra. Az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodott Európában és szerte a világon, Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

Az uszodában is várták az ezen sport iránt érdeklődőket
Az uszodában is várták az ezen sport iránt érdeklődőket
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A mozgás népszerűsítése mellett ezen a napon versenyt is hirdetnek a települések között. Ennek lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportaktivitást, természetesen figyelembe véve a település lélekszámát. Sportaktivitásként a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgást jelölték meg. A helyi szervezőknek tájékoztatást kell adniuk a teljesítések állásáról.

Idén rekordszámú, 297 munkahelyi csapat, 55 település, valamint 278 tanintézmény és 89 közösség nevezett előzetesen az esemény honlapján, Nógrád vármegyéből is több helyről csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

Ami a salgótarjáni rendezvénysorozatot illeti, a Fő téren tartott közös bemelegítést követően ügyességi vetélkedő várta az óvodásokat. A kicsik többféle eszközt kipróbálhatták, amelyek segítségével megszerethetik a sportolást és játékos formában ismerkedhettek meg a különböző mozgásformákkal. Ebben a korban ugyanis még nagyon fontos, hogy ne az eredménykényszer és a monotonitás legyen a középpontban, hanem az a cél, hogy a gyerekek sok mozgásformát kipróbáljanak. Mindeközben a városi sportcentrum pályáin büntetőrúgó és kispályás focitornát rendeztek.

Az uszodában is várták az érdeklődőket

A tanuszodában egész nap várták a sportolni vágyókat. Aki folyamatosan úszott legalább egy negyed órát, ajándékkal távozhatott, de gyógyúszás és gyerekeknek szóló vízi játékok is szerepeltek a programban.

Délután pedig a tóstrandi pumpa-pályára várták a kerékpárosokat, a rollereseket, a gördeszkásokat és a görkorcsolyázókat. A nemrég átadott parkba tervezett programot azonban az eső elmosta.

A különböző kategóriák végeredményt az összeszámlálások után teszik majd nyilvánossá. Salgótarján ebben az összevetésben is többször végzett már előkelő helyen, ami pénzdíjjal is járt, így nem kis tétje volt annak, hogy hány embert tudtak megmozgatni az egyes közösségek a nap során. A részadatok alapján idén is jól kezdett a város.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában