Nool.hu videó

2024.05.25. 17:15

Cyclekartok szerelmesei köröztek Salgótarjánban (fotók, videó)

Másodszor adtak randevút egymásnak a cyclekartok szerelmesei szombaton Salgótarjánban. A II. Street Cyclekart különleges futamainak és egyedi járgányainak a belváros adott helyet.

Nool.hu

Ifjabb Csonka Dénes, a salgótarjáni bemutatófutamokat tavaly és idén is megszervező autós szakember portálunknak elmondta: bő négy éve építették meg az első cyclekartot Magyarországon, mely kis járgányok a két világháború közötti Grand Prix-versenyautók kicsinyített, kis teljesítményű másolatai. Hozzátette, hogy tapasztalata szerint ezeknek a motorkerékpár keréken futó, 200 köbcentis motorral hajtott gépeknek nem csak a megtekintése okoz örömöt, hanem a megépítése és a vele való körözés is.

E kijelentés Salgótarján belvárosában is bebizonyosodott, ugyanis nem csupán a résztvevők, de az érdeklődők tábora is igen népes volt. A nem mindennapi járgányok gazdái már 9 órától köröztek a belvárosban az időmérőkön. Ezt követően kezdődtek a különleges futamok (A, B), melyek között a női versenyzők is összemérték gyorsaságukat. Délután a második futamok (A, B, női) mellett elindult a Mátra Trophy veteránautós túra is, majd a két különpróba után a díjak kiosztásával zárult a cyclekartok salgótarjáni találkozója. 

Tekintsétek meg helyszíni képeinket és videónkat:


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában