Pankráció

2024.04.15. 13:25

Kialakult a legjobb 16 mezőnye a salgótarjáni pankrátor tornán (fotók)

A 32 fős salgótarjáni torna márciusi nyitányán 9 birkózó jutott tovább. A maradék 7 helyért a mostani hétvégén küzdött meg a többi pankrátor.

Bakos László

A salgótarjáni dojoban rendezett show nyitómérkőzésén debütált a fiatal, energikus "csabai csípős" pankrátor, Krizsán Péter. Ellenfele Lil Mao (korábbi Maokai) volt, aki a neve mellett az attitűdjén is rengeteget változtatott. Végig agresszívan támadta a fiatal ellenfelét, és a rutin meghozta az eredményét, ugyanis Lil Mao bejutott a legjobb 16 közé.

Az est második mérkőzésén a Blood Money oszlopos tagja, Ken Pyro szállt a kötelek közé Mylan ellen. Bár a közönség Mylan mellett állt, végül Pyro húzta be a mérkőzést. Ezután Davetheref karrierjének második mérkőzése következett a sokkal rutinosabb "szárnyaló varacskos disznó", azaz Gulyás Vilmos ellen. Dave úgy látszott, fogást tud találni a jelenlegi HCW csapatbajnokok egyik felén, ám Vilmos áthajította őt az asztalon, ahonnan már nem tudott visszajönni, így akárcsak testvére, Öcsi, Vilmos is továbbjutott a tornán.

Ezután a Clickbait oszlopos tagja, Ryan Bait szállt szembe a félelmetes kétméteres szörnyeteggel, Avatárral. Avatár végig sebezhetetlennek tűnt, de Bait nem adta fel a harcot. Három erőteljes fejre mért ütés után egy Blue thunder bomb nevezetű mozdulattal végül legyőzte hatalmas küzdelem árán a szörnyet, egy székbe passzírozva őt. Ezután a semmiből felcsendült a KFT zenéje, és Blaze érkezett a szorítóhoz. Goromba módon elvette a ringspeakertől a mikrofont, és kikérte magának, hogy nem kapott mérkőzést. Válaszképpen OG jelent meg a függöny mögül, a Clickbait másik fele. Ennek a mérkőzésnek nem volt tétje, normál szabályrendszerben zajlott, de a győzelem után Blaze még nem volt elégedett. Egy asztalt vitt be a ringbe, hogy még jobban megalázhassa Oláh Gyuszit, ám pechjére végül ő landolt az asztalon.

A szünet után igazán látványos mérkőzéssel folytatódott a gála. Magyarország feltörekvő luchadorai léptek a kötelek közé, Sentinel és a "magyar csodaszarvas", Wonder Haze. Látványos, akrobatikus mozdulatokkal kontrázták egymás manővereit, és a tisztelet a két birkózó között végig látszott. Sentinel végül nehezen ugyan, de legyőzte Wonder Haze-t, amit egy elismerő kézfogással nyugtázott a csodaszarvas.

Ezt követően Terrible Tamás, a súlyemelés és a bajusz koronázatlan királya jelent meg. Ő maga sem tudta, hogy ki lesz az ellenfele, és egy meglehetősen érdekes megjelenésű fiatal jött elő a függöny mögül, aki Carlosnak hívta magát. Tamás persze egy pillanatig se vette komolyan az ellenfelét, végig uralta a meccset, ám egy félrenézett mozdulat következtében magát csapta fejen, és a fiatal fiú ezt kihasználva legyőzte Tamást, mindenki legnagyobb döbbenetére.

A finálé előtt még Greg jelent meg a ringben, ellenfele pedig a salgótarjáni fenegyerek, Matt Miric volt. Miric azonnal nekiugrott Gregnek, meg sem várta a gong szót. Végig agresszíven támadta Greget, szíjjal verte meg, és a végén lefolytotta őt, így Greg ájultan terült el, és a győztes így Miric lett. Neki sem volt elég a győzelem, tovább szerette volna alázni az ájult Greget, de a Clickbait kirohant a ringbe, és Miric így menekülőre fogta.

Az est főmérkőzésén a jelenlegi XWP bajnok, Maverick nézett farkasszemet Don Ámon jobbkezével, Jónással. Normál szabályrendszerben zajlott a hatalmas mérkőzés. Jónás mindent bevetett, de nem tudta lent tartani a bajnokot, ezért a láncát szerette volna használni. A szemfüles bíró, Kristóf azonban kiszúrta ezt, és elkobozta tőle a láncot. Maverick ezt a zűrzavart kihasználva leköpte Jónást a Green mist nevezetű maró savval, aminek köszönhetően nyert is Maverick, így az est végén továbbra is ő maradt az XWP nehézsúlyú bajnoka.

Ezzel kialakult a legjobb 16 mezőnye, jöhetnek a nyolcaddöntők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában