Labdarúgás

2023.12.04. 09:00

Remekül szerepeltek a nógrádiak a regionális megmérettetésen

Szabó Gábor együttese a második helyen végzett a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának Észak-Keleti csoportjában.

Stefán Antal Krisztián

Szita Bence (elöl, pirosban) három góljával a nógrádi csapat legjobb góllövője lett

Fotó: nograDex

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának selejtezőit. Nógrád vármegye válogatottja a szokásoknak megfelelően az északkeleti ötösben kapott helyet, ahol Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg legjobbjaival nézett farkasszemet. A mieink szombaton és vasárnap is két-két összecsapást játszottak, ahol összesen hét pontot gyűjtöttek, ami messze a legjobb nógrádi teljesítmény a torna történetében. A fiúk ezzel a csoport második helyét szereztek meg, így sajnos nem jutottak az országos döntőbe, de minden dicséretet megérdemelnek a játékosok és a szakmai stáb. Lássuk a részleteket!

TAVONT, Észak-Keleti csoport, 1. forduló:
Borsod-Abaúj-Zemplén – Nógrád 2–1 (1–0)
Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 40 néző, vezette: Papp F. (Goneth B., Paráda R.)
Borsod-Abaúj-Zemplén: Szegő – Sipos J. (Magyar), Szemere, Veréb, Fikóházi, Stefán (Gondos), Pataki, Leskó, Lénárt, Lakatos R., Mészáros Gy. Vezetőedző: Kriston István.
Nógrád: Nádasi – Török, Pápai, Ökrös, Márkus – Tóth Sz. (Gazdag B.), Sulcz – Lukáts (Budveszel Benett), Pál G., Domán (Kántor) – Szita. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Gl.: Lakatos R. (27.), Pataki (34.), ill. Gazdag B. (61.). Sárga lap: Szemere, Veréb, ill. Nádasi, Ökrös.
Kriston István: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert szerettük volna sikerrel indítani a napot. Véleményem szerint jól futballoztunk, a fiúk jól álltak bele a meccsbe, így mindent megtettünk, hogy sikeresek tudjunk lenni az első találkozón.
Szabó Gábor: – Felemás érzéseim vannak, mert a kapott gólokra, különösen a másodikra, egyszerűen nem tudok mit mondani. Ilyen találatok után egy kétszer harminc perces összecsapáson már nehéz reagálni. Azt gondolom, a játékosok mindent megtettek, csinálták, mentek, főleg a második félidőben. Többet birtokoltuk a labdát, folyamatosan ott voltunk és veszélyeztettünk az ellenfél kapuja előtt. Megérdemelten szereztük meg a szépítő találatot, de sajnos már többre nem volt időnk. Elhitték a fiúk, hogy lehet keresnivalónk ezen a találkozón, ezért nem is tudok rosszat mondani rájuk, mert mindent beleadtak. Megmutattuk, hogy számolni kell velünk, jól is néztünk ki, büszke vagyok a srácokra!

TAVONT, Észak-Keleti csoport, 2. forduló:
Nógrád – Szabolcs-Szatmár-Bereg 2–0 (0–0)
Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 40 néző, vezette: Takács I. (Nagy F., Harnos Cs.)
Nógrád: Vida – Török, Ökrös, Sulcz, Márkus – Kántor, Tóth Sz. – Gazdag B., Jakab (Szita), Domán (Pál G.) – Budveszel Benett (Gyetvai)(Pápai). Vezetőedző: Szabó Gábor.
Szabolcs-Szatmár-Bereg: Lőrincz – Csáki, Bodó (Pallai), Lakatos B., Varga B. (Baglyos), Nagy N. (Fenyőfalvi), Pócsi, Hamza (Somogyi), Zámbó, Toldi, Bodó (Fejes). Vezetőedző: Kiss Tamás.
Gl.: Szita (37., 50.). Sárga lap: Bodó, Csáki, Baglyos.
Szabó Gábor: – Beigazolódott amiről beszéltem: ezekben a srácokban nagyok sok van! Már az első meccsünkön is látszott, hogy jól futballozunk, fejben is rendben vagyunk és mi diktáljuk a játék iramát. Ezek a dolgok a mostani mérkőzésen is látszódtak, egy nagyon jó csapat ellen. A szabocsiak már háromszor is megnyerték az országos döntőt, így most is esélyesként érkeztek. A mieink azonban megmutatták, hogy mit tudnak, milyen kiváló labdarúgók és azt is, hogy megfelelően tudják képviselni Nógrád vármegyét. Nagyon boldogok vagyunk, mert a remek teljesítmény most már eredménnyel is párosult! 
Kiss Tamás: – Sajnos kicsit már a meccs előtt is éreztem a csapaton, hogy tompábbak és fásultabbak vagyunk, ami az egész mérkőzésre kihatott. Nem úgy játszottunk, ahogy tudunk, de nincsen semmiféle probléma. Nógrád teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót, csak gratulálni tudok nekik! Van még két meccsünk, ebből próbáljuk kihozni a maximumot. Megyünk tovább és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég!

TAVONT, Észak-Keleti csoport, 3. forduló:
Hajdú-Bihar – Nógrád 0–1 (0–0)
Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 50 néző, vezette: Nagy F. (Papp F., Paráda R.)
Hajdú-Bihar: Kiss B. – Galla (Martin), Bogár, Csordás (Lakatos N.), Bacskai, Sallai (Gyügyei), Kántor, Szabó B. (Rostás), Katona T., Bohács, Rácz Zs. Vezetőedző: Szitkó Róbert.
Nógrád: Vida – Török, Ökrös, Németh D. (Pápai), Márkus – Kántor (Tóth Sz.) – Gazdag B. (Sulcz),  Pál G. (Jakab), Budveszel Benett (Lukáts), Domán – Szita. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Gl.: Szita (34.).
Szitkó Róbert: – Megvannak a tanulságai ennek a meccsnek… Véleményem szerint az a csapat nyert, aki még versenyben van a továbbjutásért, ezért jobbak akarta a sikert. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de gratulálok a nógrádi csapatnak, mert megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
Szabó Gábor: – Remek játékot produkáltunk és újabb győzelemnek örülhettünk! Ez az eddigi hat pont abszolút túlszárnyalja a várakozásokat. Amikor elindultunk nagyon sok negatív hang volt, hogy semmi esélyünk, de erre alaposan rácáfoltunk. A játékosok újfent bebizonyították, hogy itt a helyük és igen is ők a megfelelőek erre a pozícióra. Nagyon motiváltak vagyunk, de ezt lehet a gólörömöknél is látni. Az öltözőben lehet mondani bármit, de ahogy ezek a srácok egymásért és a csapatért küzdenek, azt nem lehet megtanítani nekik. A gólok utáni jelenetek megmutatják, hogy mit jelent ennek az ifjú együttesnek a siker és hogy milyen mentális állapotban vannak. Ez visz előre minket, szeretnénk megnyerni az utolsó meccsünket is, így bármi történik, csak pozitív dolgokat lehet elmondani a srácokról. Ez egy rendkívül fiatal brigád, egyben kell őket tartani és akkor a jövőben bármi megtörténhet! Nagyon büszkék vagyunk a srácokra!

TAVONT, Észak-Keleti csoport, 4. forduló:
Nógrád – Heves 1–1 (1–1)
Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 50 néző, vezette: Paráda R. (Goneth B., Papp F.)
Nógrád: Vida (Kaszás) – Török, Ökrös, Pápai, Márkus – Tóth Sz. (Sulcz), Kántor (Jakab) – Gazdag B., Pál G., Domán (Lukáts) – Szita. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Heves: Besze – Hegedűs N. (Szegedi), Gallik, Palaticzky, Nyerges (Molnár A.), Pataki (Vojtekovszki), Ficzere, Ambrus (Balázs L.), Papp M. (Oláh Á.), Molnár E., Gál Sz. Vezetőedző: Gulyka Zsolt.
Gl.: Gazdag B. (26.), ill. Papp M. (20.). Sárga lap: Gazdag B., Kántor, ill. Gál Sz., Molnár A.
Szabó Gábor: – Felemás érzéseink vannak, mert az első félidőben nem játszottunk jól. Azonban látni kell, hogy ez a két nap fizikálisan is komoly megterhelést jelentett a srácoknak. A fordulás után parádésan játszottunk, az utolsó nyolc percben volt három hatalmas ziccerünk, ebből kettő üres kapura. Nagyon pozitívan látom a srácok teljesítményét, minden dicséretet megérdemelnek. Amikor elvállaltam ezt a nemes feladatot, akkor nekem is volt egy elképzelés a fejemben, azonban még ezt is felülmúlták a fiúk. Nagyon sokat kaptunk az igazgatóság és a játékosok részéről, így sikerült bebizonyítanunk, hogy Nógrád vármegyében bizony jó futballisták vannak, nem úgy van az, ahogy sokan gondolják. Úgy gondolom, hogy minden ellenfelünknek feladtuk a leckét. Bízom benne, hogy együtt maradunk, mert amit a csapat letett az asztalra az példaértékű, mind a pályán, mind azon kívül is. Köszönöm a szakmai stábnak a munkáját, a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Vármegyei Igazgatóságának a nagyon komoly segítséget, illetve a játékosoknak a hozzáállását és a játékát. Minden olvasónak és futballszerető embernek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
Gulyka Zsolt: – Kaotikusra sikeredett ez az összecsapás, különösen a második félidő. Az első harminc percbe eldönthettük volna a találkozót, a fordulás után a nógrádi gárda volt a jobb, így úgy érzem, hogy igazságos döntetlen született.

Története legjobb eredményét érte el a nógrádi együttes Nyírbátorban
Története legjobb eredményét érte el a nógrádi együttes Nyírbátorban
Forrás: Nógrádifutball.hu

További eredmények: Szabolcs-Szatmár-Bereg – Heves 2–0, Hajdú-Bihar – Borsod-Abaúj-Zemplén 1–4, Heves – Hajdú-Bihar 2–1, Heves – Borsod-Abaúj-Zemplén 1–3, Borsod-Abaúj-Zemplén – Szabolcs-Szatmár-Bereg 0–0, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Hajdú-Bihar 0–1.
A csoport végeredménye:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában