Úszás

2023.12.05. 06:50

​Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás járt a gyarmati gyerekek úszásoktatásán

Nem mindennapi vendégek látogattak el az Úszó Nemzet Program (ÚNP) balassagyarmati helyszínére. Az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó, az ÚNP nagyköveteiként, illetve Szájer Péter, az Úszó Nemzet Program oktatásmódszertani vezetője tekintették meg a kicsiknek tartott úszóórákat.

Lukács Zsófia

Nem mindennapi vendégek látogattak el Balassagyarmatra

Forrás: Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk: a Magyar Úszó Szövetség szeptember közepén közel 420 gyermek úszásoktatását kezdte meg a balassagyarmati Révész László Tanuszodában. Az Úszó Nemzet Program ingyenesen biztosítja az oktatást, a felszerelést és az utazást is.

Nemrégiben a szövetség szakmai csapata, Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, és dr. Szájer Péter a gyarmati uszodában nem csak az oktatás menetét figyelhette meg, hanem lehetőségük volt konzultálni a szervezőkkel, oktatókkal is. Ottmárné Baranyi Dóra koordinátor és Kőhalmi Tímea oktatásszervező körbevezetésével személyesen győződhettek meg a medencében és a parton folyó munkáról, illetve a programban közreműködők elhivatottságáról.

– Az ÚNP küldöttsége egy szülőknek tartott nyílt nap keretében tekintette meg azt a munkát, amit szakképzett úszóedzőink: Ulveczki Edina, Csizmarik Bence, Ábel Botond és Lékó Dániel folytat a gyermekekkel nap mint nap – mondta el portálunknak Ottmárné Baranyi Dóra.

Hozzátette, hogy a váratlan látogatás pozitív élményekkel zárult, maximálisan meg volt elégedve a küldöttség a balassagyarmatiak munkájával.

Az Úszó Nemzet Programnak köszönhetően rengeteg óvodás és kisiskolás tanul úszni szerte az országban, de ami legalább fontos a szövetség szakmai csapatának, hogy az ilyen, és az ehhez hasonló személyes látogatások során kapott visszajelzések is beépülhessenek a programba – közölte az ÚNP csapata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában