Labdarúgás

2023.11.22. 13:00

Eredményes hétvégét zárt a Talent SE két csapata

Az U17 Jászberényben győzött, az U19 Egerben ért el döntetlent.

Nool.hu

Három piros lap után is egyenlíteni tudott a Talent 2019 SE csapata

Forrás: Talent 2019 SE | Facebook

MLSZ Regionális U17 Alap Középkeleti csoport 12. forduló:
Tehetség SE Jászberény – Talent 2019 SE 1–3 (1–2)
Góllövők: Varga Gábor 2, Lakatos Ábrahám.
Szenográdi Péter, edző: – Ismét egy jó és tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Megérkeztünk szokás szerinti időben, amikor jöttek a hazaiak és szólnak, hogy „gyertek, itt lesz az öltözés közösen”. Közben olyan látvány fogadott pálya címszó alatt, hogy meg is lettek gyorsan az első vélemények a srácoktól. „Ez mi? Lékai ehhez képest Nou Camp, ...” Rendben, gondoltuk nekik is ez lesz, hát találjunk ki valamit. Öltöztünk, mondom „Sisa, mi a helyzet?” Tegyünk fel valamit! Be is indult a zene, közben vártam, hogy mikor leszünk csak mi a helyiségben és kezdhetem az eligazítást, szakmázást, ki hogy hívja. Sajnos csak a meccs kezdése előtt volt alkalmam ezt megtenni. Nem így szoktuk meg. Jó, hát legyen, figyeljünk! Első és legfontosabb, hogy ne foglalkozzunk a körülményekkel. Próbáljunk meg játszani, mellette  nyújtsuk meg a játékot, hogy álljunk fel labdakihozatalhoz, melyik szélen bontsunk egyéni játékkal, rögzített helyzetek, stb. Srácokra tartozik, értik és tudják, néha akadozik a mit, mikor és hogyan, de azért dolgozunk, hogy folyamatosan fejlődjünk. Ma is ezt történt! Amit beszéltünk, kértem, azt tökéletesen hoztuk, szinte hiba nélkül. Láttam a csapat többségén a magabiztosságot, így nem érezhettem mást a „sörpad” mellől, minthogy ma itt minden rendben lesz. Szokás szerint kértük a Nagyhatalmútól, hogy sérüléstől óvjon minket, remélem nem lesz Bende könyökének semmi komolyabb baja. Talán Oli is rendben lesz. A mérkőzés és az ellenfél is nagyon sportszerű volt, folyamatos pacsik egy-egy elkésett belépő után is, nagy iram, amit a pálya engedett és ezek mellett jó játék. Összességében gratulálok a srácoknak és az ellenfélnek is jó meccs volt, amit véleményem szerint megérdemelten nyertünk meg! Van még két mérkőzés, amire próbálunk felkészülni. Hajrá Talent!
 

 

MLSZ Regionális U19 Alap Középkeleti csoport 12. forduló:
Eger SE - Talent 2019 SE 3–3 (1–2)
Góllövők: Mócz Ábel, Mindszenty Máté, Brezovszki András.
Koleszár Krisztián edző: – Egerben jártunk vendégségben. Szokatlan, de sajnos az “itt” szereplő egyesületeknél már “megszokott” időpontban, hétközben utaztunk a helyi Tehetségközponthoz. Jelenleg nem túl fényes a helyzetünk létszám tekintetében, de úgy gondolom a hátrányból jellemformáló előnyt lehet kovácsolni megfelelő kommunikációval, eszerint igyekeztem beszélni a fiúkkal. A helyi Tehetségközpont csillivilli kis ékszerdobozocska, hibátlan épülettel, amiben szép számmal jártak keltek az “egyenruhában” öltözött edzők, és hemzsegtek a kisebb-nagyobb lányok és fiúk. Villanyfény világította be a pályákat, nekünk a hátsó műfű jutott, ami meg kell mondjam a legjobb minőségű műfűves pálya, amin eddig jártam. Szó, mi szó, impozáns volt az egész, jó volt ránézni a sporttelepre. A gondjaink okán Mohácsi Lászlóval agyaltunk kicsit, hogy min kellene változtatni, így egy cseppet mást kértem. Első perc, szöglet és egy fejessel hátrányban is voltunk. Meg sem rezzentem! Ezután jött a meglep, mivel a fiúk úgy gondolták, hogy ők futballozni jöttek, maradnának a beváltak mellett, így sok mozgással, jól kipasszolva a letámadást, gyorsan jutottunk az ellenfél térfelére, ahol tátongott az űr, néhány perc alatt vagy négyszer vezettük a kapusra a labdát, de akkor még eredménytelenül. A félidő derekára már vezettünk, jól működött a csapat. Aztán emberhátrányba kerültünk. No komment! A félidőben finomítottuk, hogy hátrányban ki merre és mennyit, s azt is ésszel. A legtöbb időt a szöglet és oldalsó pontrúgások kapták. Síp, szöglet, gól, síp, szöglet, gól! Az 50. percben az Eger vezetett 3–2-re. Végül is nem erre szántam a legtöbb időt odabent. Amúgy meg….a szöglet? Nem könnyű 10 fővel hátrányban, de nem is kell, hogy az legyen, mi csak menjünk és csináljuk! Mezőnyfölény, járattuk, kerestük, rengeteg szabálytalanság, folyamatos kizökkenés. Összeszorítod a fogad, hajtasz, dolgozol, eltünteted az emberfórt, de akad egy „tényező” amire akármilyen becsülettel dolgozol nem tudsz hatni. Ez frusztrál, dühít, energiát vesz el. Kisvártatva a 68. percre 8-an maradtunk. Papíron jelen pillanatban a legsportszerűtlenebb csapatként vagyunk rögzítve és leginkább piros lapokkal büntetve. Biztos olyan játékost kell kiállítani egy ilyen meccsen, aki elszenved 20-30 rúgást, de tűri és dolgozik tovább futballozik?! Ezt követően a srácok nagyot melóztak és egyenlítettek. Le a kalappal előttük!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában