Rali

2023.10.14. 14:14

A dobogó második fokára állhatott fel Vincze Ferenc és navigátora az Európa-bajnoki futamon

A szécsényi Vincze Ferenc és navigátora, Percze Nándor második helyen végzett a IV. Rally Hungary-n. A versenyt múlt hétvégén rendezték meg Nyíregyházán, amely egyben az Európa-bajnokság nyolcadik állomása is volt.

Lászlók Judit

A szécsényi Vincze Ferenc és navigátora, Percze Nándor második helyen végzett a IV. Rally Hungary-n

Forrás: Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk: a szécsényi Vincze Ferenc és navigátora, Percze Nándor a bajnokság utolsó előtti futamán, Győrben már megnyerte az idei HUMDA Országos Rally Bajnokságot (ORB), így Vincze Ferenc 2019 után ismét bajnoki címet ünnepelhetett. A bajnokság szezonzáró futamát a negyedik Rally Hungary-t múlt hétvégén rendezték meg Nyíregyházán, amely egyben az Európa-bajnokság nyolcadik állomása is volt. Így a versenyen ott voltak a kontinens legjobbjai is. A szécsényi versenyzőpáros a megmérettetés végig jól teljesített, aminek köszönhetően felállhattak a dobogó második fokára. 

– Az első öt hely valamelyikét céloztuk meg a Rally Hungary-n. Úgy vágtunk neki a felkészülésnek, hogy szeretnénk az eddiginél gyorsabban autózni, és megnézni, mire elég a tempónk az European Rally Championship mezőnyében – mondta el portálunknak Vincze Ferenc. Hozzátette: sajnos navigátorával mindketten betegséggel küzdöttek a futam ideje alatt, ami megnehezítette számukra a versenyzést. Ennek ellenére úgy érzi, hogy ezzel a futammal sikerült feltenniük a pontot arra a bizonyos i-re, amit a Győrben megszerzett magyar bajnoki címmel írtak fel 2023 lapjaira.

A kétszeres magyar bajnok raliversenyző kifejtette: már a kvalifikációtól kezdve sikerült jó időket autózniuk. Aztán a szombati első körben már látszott, hogy megvan a tempójuk ahhoz, hogy dobogóra állhassanak az Európa-bajnoki futamon. Végig tudták is a második-harmadik időket autózni, csak egy-két alkalommal csúsztak ki ebből. Szombat reggeltől kezdve pedig már folyamatosan a dobogós helyek egyikén tudtak maradni.

– Próbáltunk lendületesen, gyorsan autózni. Az év során mutatott biztonságosabb tempónknál most többet vállaltunk, de nem kockáztattunk semmit, főleg akkor, amikor már látszott, hogy jó esélyünk van egy szép eredmény elérésére. Nagyon boldogok vagyunk ettől az Európa-bajnoki ezüstéremtől, tényleg megkoronáztuk az amúgy is remekül sikerült szezonunkat – közölte a versenyző, aki rendkívül hálás a támogatóiknak, illetve navigátorának, aki a betegsége ellenére is remek munkát végzett. Kiemelte továbbá: ugyan Mads Ostberggel szombaton szoros csatát vívtak, de a svéd végül meg tudott lógni. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy 12 másodperccel ki lehet kapni egy világbajnoktól egy ilyen hosszúságú futamon.

Szintet lépnének

A szécsényi versenyző kitért Csomós Miklósék balesetére is. Mint mondta: sajnálta őket, ugyanis szerinte kiemelkedően jól versenyeztek egész hétvégén, nagyon gyorsan autóztak, és igazán megérdemelték volna a jó eredményt. 

Vincze Ferenc végül portálunknak ismét megerősítette, hogy két bajnoki cím után szeretnének szintet lépni, és jövőre az European Rally Championship mezőnyében megmérettetni magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában