Teljesítménytúra

2023.09.25. 10:28

Bizonyságot tettek állóképességükről a nógrádi katonák – részt vettek a Mackókör teljesítménytúrán

A napokban a nógrádi zászlóalj katonái egy közel harminc kilométeres teljesítménytúra, azaz az úgynevezett Mackókör legyűrésével tettek tanúbizonyságot állóképességükről a Salgótarján körüli hegyekben.

Veres Edina

A rendszeres sporttevékenység a hétköznapok megszokott része a katonák életében

Forrás: Beküldött fotó

A rendszeres sporttevékenység a hétköznapok megszokott része a katonák életében, ami alól természetesen az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) egyenruhásai sem jelentenek kivételt. Mindezt bizonyítja, hogy a nógrádi alakulat gyakran képviselteti magát például sport-, futó-, vagy épp akadályfutó versenyeken, illetve teljesítménytúrákon is. 

Ez utóbbira volt precedens a napokban is, amikor is a résztvevő katonák Bohács Szabolcs törzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa vezetésével gyalogolták le a kijelölt szintidőn belül az úgynevezett Mackókör teljesítménytúrát. A Salgótarjánt körülölelő hegyek, dombok között kanyargó, nem kevesebb mint 27,8 kilométeres túraútvonal bármikor teljesíthető. A végrehajtásához a jó erőnléten felül egy olyan okostelefon szükséges, amely QR-kód leolvasóval és mobilinternet előfizetéssel rendelkezik. Ez utóbbi eszköz a túra során kijelölt ellenőrző pontokon kap főszerepet, ahol az elhelyezett pontkódok beolvasásával dokumentálható a túra maradéktalan teljesítése.

A 25. TVZ katonái a Mackókör teljesítése mellett a hétvége során egyéb sporttevékenységekben is bizonyították rátermettségüket. Így például részt vettek a Magyar Honvédség által szervezett 40 és 70 kilométeres Bocskai Portya nevet viselő teljesítménytúrán, továbbá csatlakoztak a budapesti NATO-futáshoz is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában