Labdarúgás

2023.06.21. 16:29

Pataki és dejtári dominancia a nyugati megye háromban

Következő cikkükben a megyei III. osztály nyugati csoportjának tabelláit elemeztük.

S. A.

Veretlen maradt hazai környezetben a bajnok Patak (fehérben) gárdája

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hűvösi Csaba

Három héttel ezelőtt védte meg bajnoki címét a Patak FC gárdája a megye három nyugati csoportjának. Következő írásunkban táblázatba szedtük a szezon legfontosabb staitsztikai adatait, amit a 2022-2023-as idényről tudni érdemes.

 


Ősszel 100%-os, hibátlan mérleggel végzett a tabella első pozíciójában az előző kiírásban is legjobbnak bizonyuló pataki alakulat. Őket csupán egy vereséggel követette a Dejtár, valamint szorosan utánuk vonult téli pihenőre az Érsekvadkert II. és a Dejtár. A mezőny végén négy egyesület harcolt a kilencedik helyért, név szerint az Ipolyszög, Keszeg, Egyházsdengeleg és Legénd-Nézsa. A ponttábla középen szintén egy négyes fogat alakulat ki, akiknek tavasszal a legjobb ötbe kerülés lehetett a célja.

 


A szezon második felében a dejtáriak szinte lemásolták az őszi teljesítményüket, hiszen ebben az időszakban is csak a bajnokcsapat ellen kaptak ki. Fájó lehet számukra, hogy ez a két vereség elég volt ahhoz, hogy elbukják riválisukkal szemben a bajnoki aranyat. Előbbi együtteshez hasonlóan az Érsekvadkert tartalék is lemásolta az őszi teljesítményét, hiszen ebben a félszezonban is huszonöt egységet szorgoskodtak össze Szabó Lászlóék. Meglepően visszaesett a Rétság, amely klub a tavaszi értékelésben csak a nyolcadik helyet szerezte meg. Dícséretet érdemel a Kétbodony, a Bernecebaráti, a Nőtincs és a Legénd-Nézsa is, akik jobb eredményekkel rukkoltak elő, mint a bajnokság elején.

 


Hazai környezetben nem szenvedett vereséget a Patak, de jó számokat hozott a két másik érmes csapat is az otthoni meccseken. A középmezőnyből kimagaslik a Bernecebaráti, akik lényegesen több egységet szereztek saját pályájukon, mint idegenben. Érdekesség, hogy a Keszeg és az Egyházasdengeleg nem tudott otthon bajnoki találkozót nyerni, az összes idei sikerüket idegenben könyvelhették el.

 


Látogatóként a Patak és a Dejtár is hasonló pontszámot tud felmutatni. Ebben a mutatóban a korábban említett keszegiek mellett a Kétbodony szereplése érdemel említést, akik idegenben jóval jobban szerepeltek, mint otthon.

 


A mesterlövészek versenyében az Érsekvadkert II. ifjú támadója, Varga Sándor végzett az élen, aki főleg a tavasz elején szórta a gólokat, március közepén a Legénd-Nézsa kapuját például nyolcszor is bevette. Mögötte a bajnokaspiránsok legeredményesebb támadói végeztek 26-26 találattal. A hátsó régiókból az Ipolyszög játékos-edzője, Takács Gergely fért fel, aki a Patak elleni találkozón például négyszer is mattolta az ellenfél védelmét.

 


Végül a Fair play táblázatra vessünk egy pillantást, ami ennek az osztálynak a küzdelmei során különlegesnek számít, hiszen a legsportszerűbb csapat díjban is részesülni fog a nyár során. A Kétbodony csapatának vezetősége ebben a szezonban második alkalommal fogja odaítélni a Filiczki János Fair Play-díjat, emléket állítva a váratlanul elhunyt, kiváló sportember előtt. Ezt az elismerést idén is a Patak FC gárdája érdemelte ki, akik a 22 játéknap alatt mindössze 12 sárgát és egyetlen piros lapot gyűjtöttek be. Szintén rendkívül sportszerűen futballozott az Egyházasdengeleg csapata, akik szintén nagyon kevés figyelmeztetéssel és kiállítással hozták le a mögöttünk hagyott kiírást.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában