Verseny

2022.08.17. 17:28

Díjugrató versenyt rendeznek Szent István-napján Somoskőújfaluban

Augusztus 20-án már 18. alkalommal rendezik meg Szent István-napi Platthy József nemzetközi díjugrató versenyt Somoskőújfaluban, a Kakuk Lovasudvarban.

Balogh Tibor

Balla Dóra Hugó nevű lovával a tavalyi versenyen

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: Hegedűs Márk

Az előkészületekről Kakuk Józsefet, a közismert Patyot, a verseny ötletgazdáját, versenyigazgatóját kérdeztük. Portálunknak elmondta: tizennyolc év tapasztalat áll mögöttük, így a verseny szervezése már egyfajta rutinfeladat. Minden olyan eszköz, tárgy, ami a megrendezést garantálja, a tulajdonukat képezi.

– Eddigi nevezések alapján 95 startot tudhatunk magunkénak, de a gyakorlatból kiindulva az utolsó napokban még 10-15 még be szokott futni – mondta. – Örömmel konstatáljuk, hogy egyre több a kezdő fiatal lovas a megyében. Ha ez így folytatódik, akkor szép jövő áll a nógrádi lovasok előtt!  

Hozzátette: a legkisebb, 60-65 centis akadályoktól a 120 centis magasságig mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Ugyanazt a színvonalat szeretnék nyújtani, amit eddig is. A köszöntőt Csongrády Béla, a Nógrád Megyei Hírlap nyugalmazott főszerkesztője mondja. 

Augusztus 19-én, pénteken más program is várja az érdeklődőket.

– A „Salgótarján 100 éve város” emlékév keretein belül a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. 17 órától ingyenes középkori játszóudvarral várja a családokat, majd 20.30 órától egy látványos népi rockoperát láthatnak az érdeklődők a Nemzeti Lovas Színház előadásában: Szent László – A lovagkirály címmel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában